Egyik szemünk sír, a másik nevet: megvannak a Hírességek Csarnokának új tagjai

2021/05/13  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Saját közlése szerint a legszínesebb beiktatott-listát tette közzé idén a The Rock & Roll Hall of Fame: elöljáróban csak annyit, bekerült Tina Turner, az Iron Maiden azonban kimaradt.

Fotó: cleveland.com

Az idei szavazáshoz minden jelölt első kislemezének vagy albumának 1995-ben vagy korábban kellett megjelennie.

A teljes jelöltlista:

Jay-Z, Foo Fighters, Mary J. Blige, Iron Maiden, Tina Turner, a The Go-Go's, a Rage Against the Machine, a Kraftwerk, Kate Bush, Devo, Chaka Khan, Carole King, Fela Kuti, LL Cool J, New York Dolls, Todd Rundgren és Dionne Warwick, Charley Patton, Gil Scott-Heron.

Tina Tuner Ike Turnerrel együtt már 1991-ben helyett kapott a RRHOF-ben, és Carole King – a 20. század második felének legsikeresebb női dalszerzője az Egyesült Államokban –  is ott van már egyszer Gerry Goffinnal duóban. Ha King és Turner beiktatásra kerülnek, Stevie Nicks után ők lesznek a sorban következő női előadók, akik kétszer lépnek be a Hírességek Csarnokába. Egyébként Dave Grohl is házon belül van már a Nirvanaval.

Egy több mint 1000 művészből, történészből, újságírókból és a zeneipari szakemberből álló zsűri választotta ki az új belépőket. A rajongóknak is volt lehetőségük részt venni a folyamatban a rockhall.com oldalon vagy személyesen, a clevelandi múzeum interaktív kioszkjában történő szavazással.

A Hírességek Csarnoka új tagjai pedig a következők:

Tina Turner, Carole King, a The Go-Go's, JAY Z, a Foo Fighters, Todd Rundgren, a Kraftwerk, Charley Patton, Gil Scott-Heron, LL Cool J, Billy Preston, Randy Rhoads, Clarence Avant.

(A két lista oly kevés névben tér el, szerintünk semmiből sem állna MINDENKIT bevenni a  brancsba...)

A Rock & Roll Hírességek Csarnoka 36. beiktatási ceremóniája 2021. október 30-án lesz a clevelandi Rocket Mortgage Fieldhouse-ban, az eseményt a SiriusXM Rock & Roll Hall of Fame 310-es csatornája közvetíti, de felveszi a HBO stábja is, hogy később a HBO Max-on levetítsék.

 

A hírességek csarnoka egy húgyfolt... (Johnny Rotten)

 

Rock and Roll Hall of Fame, Hírességek Csarnoka, Tina Turner, Jay-Z, Foo Fighters, Iron Maiden

 

 

Szólj hozzá!


 A Carson Coma és a Los Orangutanes is fellép a Müpában

A Carson Coma és a Los Orangutanes is fellép a Müpában

Számos nagyszerű előadással bővül a Müpa téli kínálata: egy évfordulóját ünneplő legendás együttes mellett rendhagyó koncerttel érkezik a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Meghalt Ipacs László, a VHK alapítója, egykori dobosa

A HVG értesülése szerint edden elhunyt Ipacs László, a Vágtázó Halottkémek egykori alapítója, dobosa. A hírt lánya, Emese tette közzé a Facebookon.

Beton.Hofi, Gerendás Dani, Járai Márk és sokan mások a veszprémi KEMP-en

A tavalyi sikeres első kört követően a Banana Records ismét megrendezi a KEMP-et: 2022 október 6-9. között Veszprémben tér vissza a dalszerző tábor.
Új koncertek