Fonogram-nap: egész napos díjátadó lesz április 4-én

2020/03/30  ·   Zenei hír   ·  Labancz Andrea

Idén már 18. alkalommal kerülnek átadásra a hazai zenei Oscar-ként is emlegetett Fonogram-díjas aranymikrofon-szobrocskák, a járványveszély miatt különleges körülmények között.

Fonogram

Elhalasztják a Billboard-díjátadót – írta meg a 24.hu. Több mint két évtizede a Billboard Music Awards a Billboard listák legjobbjait díjazza a zenei világban. Nem terveznek virtuális díjátadót, új időpntot fognak keresni. A 100-as lista itt taláható.

2020. április 4-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet rangos szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítélt Fonogram - Magyar Zenei Díjat.

Az egyes zenei kategóriák győzteseire online videók formájában derül fény. Az interaktív online műsorfolyamot egész nap a www.fonogram.hu oldalon, illetve a közösségi média felületeken lehet követni (Facebook, YouTube, Instagram).

A Fonogram-díjat (Arany Zsiráf-díj néven) a magyarországi hangfelvétel-kiadás kiemelkedő sikereinek és teljesítményeinek, díjazására alapította a MAHASZ közgyűlése 1992 szeptemberében. A díj neve 2004-től kezdve Fonogram - Magyar Zenei Díj.

A Fonogram-díj célja, hogy elismerje a hangfelvétel-kiadás kiemelkedő sikereit létrehozó művészek és kiadók tevékenységét, valamint azokat a hangfelvételek előállításához szükséges tevékenységeket – illetve azok művelőit –,  amelyek zenei életünket és a hangfelvétel-kiadást előre viszik, illetve olyan új és eredeti produktumokat hoznak létre, amelyek a szakma képviselői és a közönség előtt kiemelkedőnek minősülhetnek.

A zenei szakemberekből, újságírókból és zenészekből álló, összesen 26 tagú szakmai zsűri az első körös szavazás során több mint 800 nevezés közül választotta ki jelölteket. Közülük kerülnek ki a nyertesek. 2020-ban összesen 18+1 kategóriában versengenek az előadók/zenekarok, és a szakmai zsűrin túl a +1 kategóriában komoly szerepet kapnak a közönségszavazatok. "Az év hangfelvétele" avagy "Az év slágere" kategória jelöltjeire bárki leadhatta voksát egészen március 24., 16 óráig.

A Fonogram-nap a magyar zenei élet (egyik) ünnepe. Hallgass még több magyar zenét, #mertkelladal!

 

 

 

Fonogram-díj, 2020, jelöltek, NKA

 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek