Hírek érkeztek Kiss Tibiről

2020/12/29  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A wmn.hu portálon készült egy hosszabb beszélgetés Balanyi Szilárddal, a Quimby billentyűsével. Mi leginkább a frontemberre vonatkozó részekből emeltünk ki egy-egy gondolatot, a beszélgetést viszont teljes egészében is érdemes elolvasni, lent a link.

Mindenki egyért... Fotó: Quimby FB

A Quimby jövőre lesz 30 éves. Mondom: harminc. Normális helyzetben ilyenkor már lehetne tervezgetni a jubileumi szuperbulit, pl.10 évenként egy-egy koncert a Parkban, Aréna, fesztivál, Nagyszínpad – bármi, de most maga a jubileum ténye sem villanyozza fel az embert, a zenekart meg pláne: nem csak a Covid-sújtotta helyzetet kell megélniük, hanem azt is, hogy karizmatikus frontemberük hosszú időre kiesett a csapatból: Kiss Tibi elvonóra ment.

"Egyszer már volt Komlón tizenöt évvel ezelőtt az alkoholfüggősége miatt, de aztán sokáig úgy tűnt, szépen helyt állt" – meséli Szilárd az interjúban.

Sem a billentyűs, sem a zenekar többi tagja nem tarthatja a kapcsolatot vele, ez a terápia része, az úgynevezett izolációs szakasz. Mivel a frontember legutóbb másfél évet töltött Komlón, eléggé úgy néz ki, hogy a zenekarnak még egy ideig nélkülöznie kell őt – 2019 februárjában vonult be.

"Nagyon fura helyzet, hogy nincs frontemberünk, de a Quimby mégiscsak létezik, hiszen a zenekart hat ember együtt alkotja. És annak érdekében, hogy amikor Tibi visszatér, ott folytathassuk, ahol abbahagytuk, aktívnak is kell maradnunk, miközben nem akarjuk a Quimby nevét sem elkoptatni, sem másra használni, mint amit jelent. Azon agyalunk épp, hogy ezt az évet hogyan éljük túl zenekarként, és hogyan tartsuk életben a Quimbyt – miközben mindenkinek van valami más projektje –, hogy másfél év múlva ne a nulláról kelljen újra felépíteni. Valamilyen módon Tibinek egy alkotó társaságba kellene bekapcsolódnia, amikor visszatér" – mondja a zenész.

Dalokat írnak – a felénekléssel megvárják Tibit, stream-koncertet terveznek, amelyen a frontember helyére egy-egy vendég áll be majd, és persze várják vissza a társukat, éppúgy, ahogy a közönség, mi is.

Mielőtt valaki kiakadna, Balanyi Szilárd elmondása szerint Kis Tibi maga adott felhatalmazást arra, hogy "kibeszéljék" őt: szolgáljon az esete példaként azok számára, akik fontolgatják azt, hogy segítséget kérjenek, vagy azoknak, akiknek ez még az eszükbe sem jutott... Kérjetek!

Az interjú pedig ennél több témát is felölel, tényleg teljes szívből ajánljuk az elolvasását.

 

 

Quimby, Kiss Tibi, Balanyi Szilárd, alkohol, elvonó, terápia

 

 

Szólj hozzá!


Pünkösdi Fesztivállal nyit idén a Zsámbéki Nyári Színház

Pünkösdi Fesztivállal nyit idén a Zsámbéki Nyári...

A pünkösdi háromnapos esemény csendes sétával indul, amelyet egy nyárindító háromnapos fesztivál követ a legismertebb alternatív zenekarok...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat nagyon vártuk. Az ok jól ismert.... nem is írjuk le. Azt olvastuk a közösségi felületükön, hogy a március-áprilisban törölt bulik pótlásának legkorábbi dátuma május 25., de majd még...

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Ingyenes Color Emlékest lesz ma Debrecenben

A Debreceni Egyetem híradása szerint az együttes slágerei ma este a 9. Debreceni Reumatológiai Oktatási Program kongresszusához kapcsolódó emlékesten csendülnek fel. A Debreceni Egyetemhez kötődő, korábban DOTE (és Bokor) néven működő együttes több oszlopos tagja is színpadra lép kedden a Kölcsey Központban.

Lovasival zár a MAI DAL, igyekezz!

Május 17-én zár a Mai Dal szervezésében létrejött mesterkurzus-sorozat, amely azt vállalta, hogy hat alkalommal hat különböző releváns dalszerző ad betekintést a saját alkotói metódusába. Az utolsó etén a tíz szerencsés Lovasi Andrástól tanulhat.
Új koncertek
Ecce Gratum IV./2.
Cherry koncert
Cherry koncert
Budapest 
Kovács Kati...
Kovács Kati...
Veszprém 
Koncz Zsuzsa koncert
Koncz Zsuzsa koncert
Székesfehérvár 
Trio Sideris
Trio Sideris
Budapest 
ORGONAKONCERT
ORGONAKONCERT
Kaposvár