Hölgyek lettek idén a legjobb magyar DJ-k

2022/11/26  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Ma már semmi különös nincs abban, hogy egy lány tolja egész éjszaka a bulit valamelyik szórakozóhelyen vagy fesztiválon. Sőt, Metzker Viktória már Az év DJ-je címet is elhódította két évvel ezelőtt, a közönségdíjaknál pedig többször is győztek már a lányok. Ezúttal viszont ismét a szakmában taroltak.

Hölgyek lettek idén a legjobb magyar DJ-k

Egykor totálisan férfiszakma volt; csakis pasik álltak a diszkópultban. Aztán jöttek a playmate-ek, topless DJ-k, de még az egykori valóságshow-szereplők is. A szakma eleinte lenézte őket, de néhányan közülük kiválóan megtanultak diszkózni, tök profik lettek, és megnyitották az utat a többiek számára.

A DJ Szövetség idén újra élőben rendezte meg a Covid-járvány miatt két éven át csak online közvetített "Az év DJ-je" díjátadó estjét – a négy díjból kettőt a hölgyek hoztak el.

"Az év áttörése" kategóriában, ahol az idén legnagyobbat ugró, akár egyenesen berobbanó DJ-t ismerték el a DJ-szakma tagjai, a pécsi Regan Lili lett a győztes. Nála nem csoda a szerelem a diszkópult irányába; kisgyerekként rendszeresen láthatta ott apukáját, Regán Ferencet.

Yamina, azaz Illés Viktória az áttörésen már réges-rég túl van; évek óta az ország egyik legnépszerűbb DJ-je, immár külföldi fellépésekkel is a háta mögött, kőkeményen helytállva a fiúk között is a mezőnyben. Olyannyira, hogy idén "Az év DJ-je" lett a szakmabeliek szavazatai alapján.

"Az év producere" Willcox, azaz Vígh Attila lett, az életműdíjat pedig a 80-as évek legmenőbb budapesti helyeinek egyik ikonikus arca, a DJ-szakmából 28 éve visszavonult, de az általa inspirált újabb generációk által el nem felejtett Dvoracsek György kapta.

 

Minden díjazottnak gratulálunk!

DJ Szövetség, díjátadó, Regan Lili, Yamina, Willcox, Dvoracsek György

 

 

Szólj hozzá!


Mit kezdjünk a tribute-zenekarokkal...?

Mit kezdjünk a tribute-zenekarokkal...?

Március 18-án Mark Clarke volt a Barba Negra külföldi vendége. Az este két részből állt: az első felében a Cream-et muzsikáló Celebrations Day,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Elmentek stúdiózni egyet Texasba, majd hazatértek egy albummal és egy fesztivál-fődíjjal – A NYUGHATATLAN-sztori

Stílusosan, a country és a rockabilly őshazájában rögzítette tizenegy dalos korongját az egyik legismertebb hazai country-rockabilly zenekar, a Nyughatatlan. Végül aztán nem csak az új anyaggal, hanem többek között a Texas Sounds Country Music fesztivál fődíjával tértek haza. A Restless megjelenésének apropóján a csapat...

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

Szuper látványos klippel jelentkezik a régió friss pop csillaga

Karin Ann rövid idő alatt ért el számos nemzetközi sikert, BBC egyik műsorában is generációja egyik legnagyobb tehetségének kiáltották ki, most talán eddigi leglátványosabb videójával jelentkezik.

Németh Róbert dalait áthatja a melankólia

Vidéken is bemutatja közelmúltban megjelent harmadik lemezét Németh Róbert. A Heaven Street Seven basszusgitárosaként több mint két évtizeddel ezelőtt ismertté vált zenész áprilisban Pécsett és Szegeden ad koncertet.
Új koncertek