Keith Richards mesterterve a Rolling Stones 60. évfordulójára: életben maradni

2020/11/13  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Más helyzetben ezen röhögnénk, most annyira nem megy. Az Origo bukkant egy Keith Richards-interjúra, abban hangzott el ez a mondat.

Fotó:qq.com

Keith Richards 76 éve alatt több ember életét leélte... A Rolling Stones gitárosa most Connecticutban lakik feleségével, Patti Hansennel és két lányukkal plusz két kutyájukkal (Sugar és Honey – "Eredeti, mi?"). Olvasgat, zenéket ír és készül az X-Pensive Winos Live at Hollywood Palladium albumának új kiadására is. (Az interjú november 9-én jelent meg, az album ma jelent meg.) A felvétel 30 éve készült, amikor mosolyszünetük volt Mick Jaggerrel, és Richards hirtelen egy új banda mikrofonjánál találta magát.

Most alig mozdul ki otthonából, dolgozik a Stones-albumon, amely már félig kész volt, mikor "ez a szar" beütött. Próbált néhány dologgal előrelépni, de azon kívül, hogy vár a vakcinára, nem igazán tud sok mindent tenni. Arról is beszél az interjúban, hogy a Satisfaction híres riffjét megálmodta, de tényleg, mármint éjszaka – és hogy azóta is várja a következő ilyen álmot... Az csaknem vicces, amikor az újságíró megkérdezi tőle – mert sokak szerint 2020. sokban hasonlít ahhoz az évhez –, hogy mire emlékszik '68-ból... Szerintetek...? :) Elmondta azt is, hogy nagyon hiányzik neki a turnézás és az emberekkel való kapcsolatteremtés, szinte mindentől el van vágva – talán ezért beszél ennyit, viccelődik.

Ezen a ponton teszi fel a hölgy a kérdést, hogy van-e terve a zenekarnak a közelgő 60. évfordulóval kapcsolatban (2022.), mire Keith lakonikus tömörséggel annyit válaszol:

"Nos, a terv pillanatnyilag az, hogy életben maradjunk."

Hozzátette, hogy ugyan nem hallott semmilyen tervről, de biztos benne, hogy valami lesz. Szerinte először át kell vészelni ezt az évet, és megnézni, mit hoz a következő...

"Jelenleg van nagyobb problémánk is, mint egy Rolling Stones-születésnap" – tette hozzá.

A beszélgetés végén a csaj nem sokat tököl, és felteszi a kérdést, amit valószínűleg mi SOHA nem mernénk nekiszegezni:

Az elmúlt 50 évben sokan azt találgatták, hogy vajon mikor fog meghalni. Mennyire érez elégtételt azért, hogy még mindig itt van?

Tényleg ezt kérdezte???

A válasz:

"Minden nap öröm. Nem akarok vitánba szállni a jóslatokkal, mert valójában nem érdekelnek. Majd meghalok, amikor meghalok, és akkor azt mindenki tudni fogja..."

Reméljük, erre még jó darabig nem kerül sor és meglesz az a hatvanas jubileum is, tortával, gyertyával tűzijátékkal, mindennel...

(Az interjú jó hosszú, a gitáros kedves és közvetlen, érdemes elolvasni.)
Az Origo cikke meg itt.

 

 

Jön, jön, jön a Ronnie Wood-film!

 

Nyolc év után új dallal jelentkezett a Rolling Stones

 

 

 

Keith Richards, Rolling Stones, X-Pensive Winos, karantén, covid

 

 

Szólj hozzá!


Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Azért járunk Szigetelni, mert remek a hangulat, sok a helyszín és a fellépő, színvonalas koncertek vannak és kint vagyunk közben a jó levegőn....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

A Terra Livre csütörtökön 18 óra 30 perctől játszik a Sziget Global Village színpadán. A mostani Sziget-koncert eredetileg 2020-ban lett volna, most pótolják ők is azt a fellépést. A formáció ezzel a fesztiválos fellépéssel zárja áprilisban indult európai turnéját.

A semmiből váltak rendkívül népszerűvé: Milky Chance

Philipp Dausch és Clemens Rehbein az MTI-nek adott interjút a tegnapi anagyszínpados koncertjük előtt a backstage-ben.
Új koncertek