Keith Richards mesterterve a Rolling Stones 60. évfordulójára: életben maradni

2020/11/13  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Más helyzetben ezen röhögnénk, most annyira nem megy. Az Origo bukkant egy Keith Richards-interjúra, abban hangzott el ez a mondat.

Fotó:qq.com

Keith Richards 76 éve alatt több ember életét leélte... A Rolling Stones gitárosa most Connecticutban lakik feleségével, Patti Hansennel és két lányukkal plusz két kutyájukkal (Sugar és Honey – "Eredeti, mi?"). Olvasgat, zenéket ír és készül az X-Pensive Winos Live at Hollywood Palladium albumának új kiadására is. (Az interjú november 9-én jelent meg, az album ma jelent meg.) A felvétel 30 éve készült, amikor mosolyszünetük volt Mick Jaggerrel, és Richards hirtelen egy új banda mikrofonjánál találta magát.

Most alig mozdul ki otthonából, dolgozik a Stones-albumon, amely már félig kész volt, mikor "ez a szar" beütött. Próbált néhány dologgal előrelépni, de azon kívül, hogy vár a vakcinára, nem igazán tud sok mindent tenni. Arról is beszél az interjúban, hogy a Satisfaction híres riffjét megálmodta, de tényleg, mármint éjszaka – és hogy azóta is várja a következő ilyen álmot... Az csaknem vicces, amikor az újságíró megkérdezi tőle – mert sokak szerint 2020. sokban hasonlít ahhoz az évhez –, hogy mire emlékszik '68-ból... Szerintetek...? :) Elmondta azt is, hogy nagyon hiányzik neki a turnézás és az emberekkel való kapcsolatteremtés, szinte mindentől el van vágva – talán ezért beszél ennyit, viccelődik.

Ezen a ponton teszi fel a hölgy a kérdést, hogy van-e terve a zenekarnak a közelgő 60. évfordulóval kapcsolatban (2022.), mire Keith lakonikus tömörséggel annyit válaszol:

"Nos, a terv pillanatnyilag az, hogy életben maradjunk."

Hozzátette, hogy ugyan nem hallott semmilyen tervről, de biztos benne, hogy valami lesz. Szerinte először át kell vészelni ezt az évet, és megnézni, mit hoz a következő...

"Jelenleg van nagyobb problémánk is, mint egy Rolling Stones-születésnap" – tette hozzá.

A beszélgetés végén a csaj nem sokat tököl, és felteszi a kérdést, amit valószínűleg mi SOHA nem mernénk nekiszegezni:

Az elmúlt 50 évben sokan azt találgatták, hogy vajon mikor fog meghalni. Mennyire érez elégtételt azért, hogy még mindig itt van?

Tényleg ezt kérdezte???

A válasz:

"Minden nap öröm. Nem akarok vitánba szállni a jóslatokkal, mert valójában nem érdekelnek. Majd meghalok, amikor meghalok, és akkor azt mindenki tudni fogja..."

Reméljük, erre még jó darabig nem kerül sor és meglesz az a hatvanas jubileum is, tortával, gyertyával tűzijátékkal, mindennel...

(Az interjú jó hosszú, a gitáros kedves és közvetlen, érdemes elolvasni.)
Az Origo cikke meg itt.

 

 

Jön, jön, jön a Ronnie Wood-film!

 

Nyolc év után új dallal jelentkezett a Rolling Stones

 

 

 

Keith Richards, Rolling Stones, X-Pensive Winos, karantén, covid

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek