Márciusban Budapestre jöttek volna – egyelőre nincs hazai állomás az európai turnéjukban

2020/09/25  ·   Zenei hír   ·  Juhász Vali

A Palaye Royale márciusban adott volna koncertet az a A38-on, az ismert okok miatt a bulit áthelyezték augusztusra, majd végleg törölték. Addigra gyakorlatilag az összes jegy elkelt, mert bár a nevük még nem mindenki számára cseng ismerősen, komoly rajongótáborral rendelkeznek világszerte, így nálunk is.

Márciusban Budapestre jöttek volna – egyelőre nincs hazai állomás az európai turnéjukban

A zenekar története Kanadában indult, amikor a Remington Leith (ének), Sebastian Danzig (gitár, orgona) és Emerson Barrett (dob), azaz a Kropp-testvérek eredeti nevüket (Kropp Circle) hátrahagyva 2011-ben Palaye Royale-ra keresztelték magukat a torontói Palais Royale után, ahol nagyszüleik először találkoztak. Zenéjükkel hamar igazán hűséges rajongótábort szereztek. Az akkor még kiadó nélküli zenekar követőik lelkesedésének köszönhetően nyerte meg az MTV Musical March Madness elnevezésű versenyét 2014-ben, rá egy évre szerződtek az elsősorban deathcore zenekarokról ismert  Sumerianhez. (A38)

Nemrég bejelentették, hogy az elmaradt európai turné újabb állomásokkal kibővítve 2021 május végén kezdődik Hamburgban. Magyarországi dátum egyelőre nincs (valamiért még nem sikerült megállapodni a helyszínről/időpontról - talán egy nagyobb befogadóképességű helyet keresnek, mert az A38 talán kicsi lesz – a jegyek nagyon gyorsan elfogytak, de az európai nagyvárosok többségében lesz koncert.

Mi, magyarok amúgy is híresek vagyunk arról, hogy a világ végére is elmegyünk egy-egy jó koncertért, és a Palaye Royale bulijai híresen nagyon jók, olykor családias hangulatúak (mondjuk, jópofa az a "családi" buli, ahol az énekes a lehető legmagasabb helyről beugrik a lent álló tömegbe - a "rokonok" pedig örömmel elkapják).

Ez év májusában jelent egyébként a harmadik nagylemezük The Bastards (...) címmel. A Kanadából indult, Las Vegas-i székhelyű fashion-art rock trió olyan, mint egy adrenalinlöket, nem véletlenül ragasztotta rájuk a brit sajtó a „The Hottest Band of 2018” címkét. A három testvér (a középső nevükből lett a színpadi nevük, születési nevük: Kropp. ld. keretes) már egészen fiatalon elkezdett zenével foglalkozni, és dalaik – bár meglehetősen eklektikus zenei stílusúak – eredetiek és magával ragadó energiát tolnak az arcunkba.

 

Szóval, elcsíphetjük őket a környező országokban, ám érdemes igyekezni a jegyvásárlással, mert a pár hete meghirdetett koncertek közül néhány már sold out. Persze, lehet reménykwedni is egy magyarországi megállóban... Aki egy formabontó színpadi show-val körített rockot akar hallani, annak mindenképpen ott a helye.

***

In May of this year, Palaye Royale have released their third album, The Bastards. The Las Vegas-based fashion-art rock trio is unexpected and very powerful like an adrenaline rush, so the British press labeled them “The Hottest Band of 2018”. The three brothers started playing music at a very young age. Their songs, while quite eclectic in musical style, are original and bring captivating energy.

They would have come to us to perform in March this year (this was announced on the A38 Boat) and then the date moved to August because of the COVID19. By then, virtually all tickets were sold out. Although they are not too well-known, they have a serious fan base around the world, including Hungary. Unfortunately, due to the epidemic situation, they also had to cancel the new date in Budapest as well.

The European tour was recently announced with additional new dates. It will begin at the end of May 2021 in Hamburg. There is no date in Hungary yet (maybe the management is looking for a bigger place because the A38 may be too small - as I mentioned, tickets sold out very quickly), but there will be a concert in most European capitals. We Hungarians are famous for going to the end of the world for a good concert, and the shows of the Palaye Royale are famously brilliant, sometimes with a familiar atmosphere (by the way imagine a "family" party where the singer jumps from the highest place of the venue into the crowd below - and "relatives" are happy to catch him).

So we can catch them in the neighbouring countries, but you have to hurry with the ticket-buying because some of the gigs have already sold out. If you want to hear and see a genius stage show with a tasty rock music, this is the place.

 

Palaye Royale, európai turné, A38, The Bastards

 

 

Szólj hozzá!


A Led Zeppelinről neveztek el egy új békafajt

A Led Zeppelinről neveztek el egy új békafajt

A Led Zeppelin brit zenekarról neveztek el egy Ecuadorban talált új békafajt: az Ecuador és Peru között húzódó Cordillera del Cóndor...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

500 fő felett is lehet rendezvényt tartani

Amennyiben az szabadtéren van, viszont kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet részt venni rajta – írja a Magyar Közlöny. Megpróbáltuk értelmezni a legfrissebb szabályokat, reméljük, úgy értettük, ahogy kellett.

A Monarchia bálja, Európai Tánckaraván, Szalonna és Bandája: jubileumot ünnepel a Duna Karnevál

Idén hazai hivatásos és amatőr táncegyüttesek közreműködésével rendezik meg a Duna Karnevált. A 25 éves múltra visszatekintő rangos kulturális fesztivál június elején egy különleges 'Best of' gálaműsorral készül, valamint itt ad jubileumi koncertet a 15 éves Pál István Szalonna és Bandája. Június 11-én és 12-én a...

A hihetetlen finnek koncertjét egyelőre elhalasztották

A 2021. június 23-ra, a Barba Negra Trackbe tervezett Steve'n'Seagulls koncert későbbi időpontban kerül megrendezésre.Akinek van jegye, ne dobja el, tárgyalnak a srácokkal az új időpontról, aki meg nem kívánja megtartani a belépőjét, annak a visszaváltás lehetőségét az új dátum meghirdetéséig biztosítják.

PUF neki: Zerge első nagykoncertje idén

Csak a cikk írásakor gondoltam bele, hogy valamikor 2020. februárjában, azaz majdnem másfél éve voltam utoljára 500 főnél népesebb koncerten.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek