Meghalt a Rock FM, éljen a Rocker Rádió!

2019/02/04  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Február elsején sugározta utolsó adását a Rádió Rock 95.8. Ugyanezen a napon felbukkant a FB-on a Rocker Rádió profilja. A két zenei adó között van egy közös pont: az új rádió bemutatkozó posztját író Kalácska Gábor.

Meghalt a Rock FM, éljen a Rocker Rádió!

Mindamellett, hogy a rock zenét szeretők  – ki-ki vérmérséklete szerint – megsiratták a Rock FM-et vagy kidühöngték magukat a hiánypótló zenei adó beolvadásán a slágerözönbe, jócskán elhangzottak kritikus kijelentések is a műsorstruktúrával kapcsolatban, és itt nem arra gondolunk, hogy miért nem játszották ezt vagy azt a számot/ miért játszották ezt vagy azt a számot – ezek végeláthatatlan és értelmetlen csatározások.

Az viszont tény, hogy a Rock FM-en már elviselhetetlenül sokat dumáltak. Pedig a rock egy tök őszinte műfaj: tolni kell, azt' kész, nem kell agyonmagyarázni. Viszont. És itt visszakanyarodunk a bevezetőben említett úriemberhez...

Kalácska Gábor volt az, akit az akkori tulajdonosok felkértek, hogy tapasztalt rádiósként indítsa be a Rádió Rock 95.8-at. A teljes folyamatot ő vezényelte le, a stúdió felépítésétől, a műszaki berendezések beszerzésén keresztül a legfontosabb feladatig: a műsor összeállításáig. Az induló stáb az ő választása alapján állt fel, ő határozta meg a műsortükröt a törvényi és pályázati feltételeknek megfelelően – és a zenék kiválasztása is a feladatai közé tartozott.

"És már az első pillanatban azt mondtam, hogy ABBÓL A RÁDIÓBÓL nem lehet rock rádiót csinálni" – írja.

A törvény ugyanis napi 18 órányi közszolgálati műsort ír elő, túlnyomórészt szöveges tartalommal. (Tehát rengeteg beszélgetésnek kellett mennie a műsorban.) A zenei adatbázis 81%-ban magyar dalokból kellett, hogy álljon, miközben az elmúlt évtizedekben – íeja a szakember – nem született magyar rock rádiós sláger.

Ebbe a mondatába persze azonnal beleálltak páran, így kommentben tette hozzá, hogy a "rádiós" jelzőnek eme minősítésben fontos szerepe van.

Aki minden egyes szavát ismerni akarja a párbeszédnek, itt megtalálja:

Két volt kollégájával úgy döntöttek, belevágnak: 3 hét alatt hárman a nulláról építettek fel egy teljes rádiót, zenékkel, arculattal, programokkal. Ez lett a Rocker Rádió, amit mostantól bárki hallgathat, aki rockzenére vágyik.

Ne keresgéljetek a frekvencia után: egy online adóról van szó (az ok: nincsenek olyan törvényi rendelkezések, amelyek oda nem illő műsorokat kényszerítenének a szerkesztőkre s nincs megszabva a zenei adatbázis összetétele sem). A Rocker Rádió mobil applikációja Android és iPhone rendszerekre elérhető a megfelelő helyeken.

Hajrá, rocker rádiósok, a ti példátok is mutatja, hogy a ROCK örök és elpusztíthatatlan...!!!!

Aki pedig jobban megismerkedne az online rádiózással, annak ezt az oldalt ajánljuk a  figyelmébe.

Rock FM, Sláger FM, rádió, zenei csatorna, NMHH, Rocker Rádió, Kalácska Gábor

 

 

Szólj hozzá!


A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után visszatér a Bijou

A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után...

12 év után friss számokkal és májusi újraalakuló koncerttel jelentkezik a magyar Bijou zenekar.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.

A Halott Pénz eddigi legnagyobb koncertjére készül a Puskás Arénában

A zenekar idén ünnepli a Halott Pénz-sztori 20 éves jubileumát – 20 éve annak, hogy Marsalkó Dávid megjelentette az első Halott Pénz-dalt. Miközben javában készülnek a stadionos ünneplésre, a stúdióban is aktívak maradtak, érkezett is egy új dal.
Új koncertek