Mertez X Robot Live: minden hónap második csütörtökén főszerepben a feltörekvő zenekarok!

2021/09/07  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Szeptember 9-én, csütörtökön indul a Mertez és a Robot közös koncertsorozata, a Mertez X Robot Live: az este fő fellépője előtt minden alkalommal ismert zenészek lépnek színpadra, megfordítva ezzel a klasszikus előzenekar-főzenekar felállást.

Mertez X Robot Live: minden hónap második csütörtökén főszerepben a feltörekvő zenekarok!

Olyan már volt, hogy előzenekaros program: a már befutott zenekarok és a kezdő formációk együttműködésére építő pályázatra milliókat adott az NKA Hangfoglaló Program Kollégiuma. Annak a hagyományos felállás volt a lényege: a hangulat felturbózásáért feleltek az előzenekarok a "nagyok" koncertjein, amelynek hatékonyságáról csak annyit, hogy a koncertekről beszámoló kollégáink rendszerint lekésik az előzenekart...

A Mertez és a Robot ezt a dolgot fordítja meg, bízva abban, hogy a már befutott kedvencek után a közönség marad, és kíváncsi lesz a feltörekvő zenekarok produkciójára is. Az ötlet már a koronavírus okozta lezárások előtt megszületett, a kényszerpihenő alatt aztán teljesen kiforrta magát. A kezdeményezés mögé egyébként beállt többek között az előbb emlegetett Hangfoglaló Program is.

"Papp Szabival közös útjaink során évek óta beszélgetünk róla, hogy milyen fontos segíteni a feltörekvő zenekarokat, amelyekben minden potenciál megvan a sikerhez, csak éppen platform nincs, amin keresztül megtalálhatnák a szélesebb körű közönségüket. Náluk, a Robot Klubnál, és nálunk, a Mertez Managementnél is fontos küldetés ez, így jött az ötlet, hogy találjunk ki valamit együtt, amivel egyszerre közönséget és egy új, erős közösséget is teremthetünk. A koncepciónk az lett, hogy az este fő fellépője előtt minden alkalommal ismert zenészek lépnek színpadra, megfordítva ezzel a klasszikus előzenekar-főzenekar felállást, hogy közreműködésükkel támogassák a koncertsorozat misszióját" – mesélte Imre Zsolt, a Mertez Management egyik alapítója.

"Nem utolsó sorban pedig az élőzenét, azon belül is rockzenét szeretnénk népszerűsíteni a fiatalok körében, ezért az estékről kedvcsináló aftermovie-k is születnek majd, amelyeket a rock'n'roll életérzés szellemében elég lazára eresztünk majd..." – tette hozzá.

A koncertek minden hónap második csütörtökén lesznek a Robotban. Ezeken az estéken a főszerepet a kisebb zenekarok kapják, előttük pedig olyan előadók nyitják majd estéket, mint Molnár Tomi, Szűcs Krisztián vagy Áron András “Apey”.

Csütörtökön a Meg Egy Cukorkával indul a Robot és a Mertez Management közös koncertsorozata, az estét Papp Szabi & Pulius Tibi (Supernem) nyitja.

:D

 

 

Mertez X Robot Live, Papp Szabi, meg egy cukorka, Robot, Pulius Tibi

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek