Nem Queen-imitátorokat keresnek, hanem egyedi produkciókat: Q-Faktor

2018/07/21  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Q-Faktor címmel negyedik alkalommal rendezik meg a Queen Zenei Tehetségkutató Versenyt. A jelentkezési határidő július 31., a döntő szeptember 1-jén lesz.

Nem Queen-imitátorokat keresnek, hanem egyedi produkciókat: Q-Faktor

A versengés célja az, hogy olyan tehetségekre bukkanjanak a szervezők, akik hitelesen képesek előadni a Queen együttes dalait.

Tabáni István énekes, a zsűri tagja arról beszélt, hogy a Queen és Freddie Mercury népszerűsége ma is egyre nő világszerte. Hozzátette: fellépésein ő is próbálja megmutatni és továbbadni a zenekar és énekese szellemiségét, életművét.

"Mercury érzéssel, szenvedéllyel adta elő dalait, én is erre törekszem. Karizmatikus személyiség volt, aki az együttessel fantasztikus dalokat írt" – mondta.

A Q-Faktorban nem imitátorokat keresnek, hanem egyedi produkciókat.

A versenyre egyének és zenekarok is jelentkezhetnek július 31-ig. A jelentkezőket a Hungarian Queen Fan Club bírálja el, a döntő szeptember 1-jén lesz a fővárosi S8 Underground Clubban.

Versenykiírás itt!

Mindeközben a Pólus moziban július 27-én levetítik a legendás Queen-filmet. Az 1986-os budapesti Népstadion-koncertjéről készült film előtt beszélgetés lesz a felejthetetlen '86 júliusi este kulisszatitkairól. Az esemény keretében "QUEEN 86" címmel kiállítást szerveznek – szintén a Hungarian Queen Fan Club irányításával – a különböző relikviákból és ritkaságokból.

PROGRAM
19:00
Mihály György, a film producere köszönti a nézőket, majd rövid beszélgetés vele a film kulisszatitkairól
19: 25
Szabó Gergely "Szög" élőben muzsikál Queen átiratokat zongorára
19:45
A film

A film után pedig jönnek a meglepetések:
Szabó Gábor operatőr eredeti muszteréből is bemutatnak1-2 percet,  vendégük lesz a film két vágója, Pósán Zsuzsa és Miklós Mari, valamint Szabó Gábor operatőr.

 

Q-Faktor, tehetségkutató, Queen, Hungarian Queen Fan Club, film

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek