Ők a Billboard Music Awards 2018 nyertesei

2018/05/22  ·   Zenei hír   ·  Simonyi Éva

A díjátadóra Las Vegasban került sor május 20-án. A nyertesek közül nagyon sokan fel is léptek a gálán, és emlékezetes produkciókkal színesítették a rangos eseményt.

Fotó: lfnews.com

Ilyen volt például Janet Jackson, aki átvehette a Billboard Icon díjat. Ez egy afféle életműdíj, a zenei munkásságért és a zenei életben tett kimagasló teljesítményért adják át. Az 52 éves JJ az első fekete énekesnő, aki átvehette a díjat, ráadásul az első női előadó, aki egymás után 5 olyan albumot adott ki, ami a listák élére tört. Az elmúlt 3 évben a hölgyek törtek előre: az Icon díjat Janet előtt Jennifer Lopez, Celine Dion és Cher kapta. JJ először adott elő élőben 2009 óta.

Jennifer Lopez előadása szintén emlékezetesre sikerült, hisz az énekesnő kirobbanó formában van. Cardi B, bár rappelt a dalban, személyesen nem tudott részt venni az ünnepségen terhessége miatt.

 

A nemrégiben új albumot bejelentő Christina Aguilera (aki 6 év után tért vissza, és már több dalt is megjelentetett júniusban érkező új albumáról) Demi Lovato-val lépett színpadra:

Nem meglepő módon Taylor Swift és Ed Sheeran is hozott el díjat, ahogyan Kendrick Lamar is (kettőt is, csakúgy, mint Bruno Mars), aki idén a Sziget Fesztiválon is fellép majd. Az est egyik legnagyobb szenzációja azonban a BTS nevű K-pop fiúbanda volt, akik elképesztő népszerűségnek örvendenek mostanában. Várható volt, hogy ők nyerik majd az idei Top Social Award-ot, amit a legnagyobb közönségkedvencnek ítélnek oda a díjátadón, és így is lett. Az együttes az ünnepségen adta elő először élőben új kislemezét.

Mielőtt azonban átadták a díjakat, egy érzelmes nyitóbeszédet hallhattak a jelenlévők Kelly Clarksontól, aki az est háziassznya volt. Clarkson a pénteki, Santa Fe-ben elkövetett iskolai lövöldözés 10 áldozatára emlékezett meg.

“Texasi lány vagyok, és az otthonom nagyon sok tragédián ment keresztül az elmúlt évben. Most pedig itt állunk, ismét, és olyan gyermekeket gyászolunk, akiknek a semmiért kellett meghalnia.”

Az elmúlt hónapok a fegyvertartás szigorítását követelő eseményektől volt hangos. Ezt a mozgalmat a februári parklandi lövöldözés túlélői szervezték, és rengeteg zenész állt ki mellettük, többek között Miley Cyrus, Ariana Grande és Katy Perry.

Kelly Clarkson egyébként rendkívül izgatott volt, hogy ő vezetheti a díjátadót, de rendkívül jól állt neki a háziasszony szerep.

És most lássuk, kik voltak a jelöltek! Félkövérrel emeltük ki a győzteseket.

Legjobb Előadó

Drake
Kendrick Lamar
Bruno Mars
Ed Sheeran
Taylor Swift

Legjobb Új Előadó

21 Savage
Camila Cabello
Cardi B
Khalid
Kodak Black

Billboard Chart Achievement Award

Camila Cabello
Cardi B
Drake
Sam Hunt
Ed Sheeran

Legjobb Férfi Előadó

Drake
Kendrick Lamar
Bruno Mars
Post Malone
Ed Sheeran

Legjobb Női Előadó

Camila Cabello
Cardi B
Halsey
Demi Lovato
Taylor Swift

Legjobb Duó/Együttes

The Chainsmokers
Coldplay
Imagine Dragons
Migos
U2

Legjobb R&B Előadó

Chris Brown
Khalid
Bruno Mars
SZA
The Weeknd

Legjobb Férfi R&B Előadó

Khalid
Bruno Mars
The Weeknd

Legjobb Női R&B Előadó

Beyoncé
Rihanna
SZA

Legjobb Rapper

Drake
Kendrick Lamar
Lil Uzi Vert
Migos
Post Malone

Legjobb Férfi Rapper

Drake
Kendrick Lamar
Post Malone

Legjobb Női Rapper

Bhad Bhabie
Cardi B
Nicki Minaj

Legjobb Country Előadó

Kane Brown
Luke Combs
Sam Hunt
Thomas Rhett
Chris Stapleton

Legjobb Férfi Country Előadó

Sam Hunt
Thomas Rhett
Chris Stapleton

Legjobb Női Country Előadó

Kelsea Ballerini
Miranda Lambert
Maren Morris

Legjobb Country Duó/Együttes

Florida Georgia Line
Old Dominion
Zac Brown Band

Források:

https://www.msn.com/en-us/music/news/billboard-music-awards-2018-the-complete-winners-list/ar-AAxz7W5?OCID=ansmsnnews11

http://www.nme.com/news/music/full-list-of-billboard-winners-2321780

 

 


 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek