Ők az MTV EMA gála magyar jelöltjei

2021/10/20  ·   Zenei hír   ·  Juhász Vali

A tavalyi virtuális közvetítés után idén ismét élő show-ként lesz látható világszerte az MTV EMA díjátadója. Ráadásul Budapestről! A november 14-én a Papp László Budapest Sportarénában megrendezésre kerülő globális eseményen várhatóan világsztárok lépnek majd fel.

Vajon melyik világsztár jön Budapestre az immáron élő MTV EMA gálára?

A szervező cég, a ViacomCBS Networks International elnök-vezérigazgatója, Raffaele Annecchino hatalmas zeneünnepként aposztrofálta az eseményt, amelyet 180 országban közvetítenek világszerte. Mint ismeretes, a díjátadón minden földrészről különböző országok legjobb előadóit (is) díjazzák. Mindannyian érezhetjük majd a zene határokon átvelő erejét. A ViacomCBS legnagyobb globális eseménye idén ráadásul visszatér az élő show-hoz – a zenerajongók legnagyobb örömére. A show műsorvezetőjét és fellépőit később jelentik majd be, már alig várjuk, hogy megtudjuk, milyen világsztárok érkeznek személyesen Budapestre.

2020-ban Palvin Barbara és a Little Mix együttes (utóbbiak Londonból) voltak a házigazdák, a legtöbb díjat a BTS nyerte, a legtöbb jelölést pedig Lady Gaga kapta.

A magyar zenészek közül Metzker Viktória, ByeAlex, az Irie Maffia, a Dzsúdló, valamint a Carson Coma szállt tavaly versenybe az EMA Legjobb magyar előadójának járó elismeréséért, a díjat a Dzsúdló hozta végül el.

2021. Legjobb Magyar Előadó kategóriájának jelöltjei:

Follow the Flow

Margaret Island

WellHello

Halott Pénz

Azahriah

A 2021-es MTV EMA jelöltjei között az éllovas Justin Bieber nyolc jelölést tudhat magáénak. Bieber a Daniel Caesarral és Giveonnal közös Peaches és a The Kid LAROI közreműködésével született STAY című világslágerekért a "Legjobb előadó", a "Legjobb pop előadó", valamint két "Legjobb dal" jelölés mellett a "Legjobb videó", a "Legjobb kollab" és a "Legnagyobb rajongók" kategóriában is újabb díjjal gazdagodhat a 28. MTV EMA-n.

A közönségkedvenc Biebert Doja Cat és Lil Nas X követi újabb hat jelöléssel, a két feltörekvő sztár szintén versenyben van a "Legjobb dal", a "Legjobb videó" és a "Legjobb kollab" díjért.

A brit szupersztár Ed Sheeran és az EMA újoncai, Olivia Rodrigo és The Kid LAROI szorosan követik őket öt-öt jelöléssel. Sheeran és Rodrigo a "Legjobb pop előadó" és a "Legjobb dal" kategóriákban is versengenek. A listavezetők a "Legjobb Helyi Előadó" díjban is érdekeltek hazájuk képviselőiként.

A teljes lista itt!

A showműsor tehát november 14-én lesz, a rajongók Instagramon, Snapchaten, Twitteren, TikTokon és Facebookon bonyolódhatnak egymással társalgásba az MTVEMA hashtaggel (#MTVEMA), a jelöltekre pedig már lehet szavazni!

***

A díjátadó show-t nagyszabású zenei eseménysorozat vezeti fel országszerte több nagyvárosban. A november 5-től startoló MTV Music Week keretében országszerte közönségkedvenc hazai és nemzetközi előadók fellépései, köztük a Kraak & Smaak trió és a Lost Frequencies bulijai, illetve a Halott Pénz, a Follow the Flow, a Tankcsapda és még egy sor más előadó koncertjei pörgetik a maximumra a hangulatot.

Részletes program:

BUDAPEST:
 
Nov 5.: Kraak & Smaak (NL) @ Akvárium Klub, Necc Party (HU) MTV Special @ Akvárium Klub
Nov 6.: Ghost-Note (US), Mike Gotthard Group (HU), Perrin (HU) @ Trafó Ház
Nov 7.: Lyra Pramuk (DE), Aïsha Devi (CH), FOR. + V⌀ices (HU) @ Rumbach zsinagóga
Nov 8.: Alfie Templeman (UK), Böbe (HU) @ Dürer kert
Nov 10.: Enter Shikari (UK), Satelles (HU) @ A38
Nov 11.: Yo! MTV Raps Presents: Bladee (SWE) / Pharaoh (RU) / Power Puff (HU) (Grasa, Szalai & gyuris) / DJ GOZTH (HU) / Slowgod (HU) @ Akvárium Klub
Nov. 12.:  MTV Hits – Ruin Bar Edition @ Ötkert
Nov 13.:  Club MTV presents: Lost Frequencies (BE), Maddow (HU), Wilcox (HU) @ Akvárium Klub; Sparty – MTV Special @ Széchenyi Fürdő
 
 
VIDÉKEN:
 
Győr:
Nov. 12: Fish!, vendég: The Mirror @ Rómer Ház
Nov. 13: Halott Pénz @ Dunakapu tér
Nov. 14: MTV EMA Awards viewing party @ Rómer Ház
 
Kecskemét:
Nov. 12: USEME, Fatal Error, Nova Pros @ Ápoló Klub
Nov. 13: Margaret Island, Dzsúdló @ Főtér
Nov. 14: MTV EMA Awards viewing party  @ Ápoló Klub
 
Veszprém:
Nov. 12: Bohemian Betyárs, vendég: Dee @ Expresszó Klub
Nov. 13: Punnany Massif @ Óváros tér
Nov. 14: MTV EMA Awards viewing party @ Expresszó Klub
 
Szolnok:

Nov. 13: Bagossy Brothers Company @ Tiszai Hajósok tere
 
Kaposvár:
Nov. 13: Tankcsapda @ Kossuth Lajos tér
 
Debrecen:
Nov. 13: Follow The Flow @ Egyetem tér

 

MTV EMA, díjátadó, MTV Music Week

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek