Operámat egy lóért! Botrány volt Milánóban

2018/12/06  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Jim Morrison-emlékest kapcsán írtunk a "miami incidensről", arról a botrányba fulladt Doors-koncertről, amelyen valahogy egy élő bárány is a színpadra került. Nos, az olaszok ennél nagyobban gondolkodnak: ők lovat vittek a színpadra!

Operámat egy lóért! Botrány volt Milánóban

A HVG-ben olvastuk, hogy állatvédők tüntettek Milánóban a La Scala pénteki szezonnyitó előadása ellen, mert a darabban (Verdi: Attila) élő állatokat is szerepeltetnek: Attila színre lépésekor és a pápával való találkozóján ugyanis két ló tűnik fel a színpadon...

A rendező, Davide Livermoore azzal védekezett, hogy csak olyan lovakat visznek fel a színpadra, amelyek már megszokták a hasonló szereplést – és egyébként sem esik bántódásuk.

Sokat nem fog rontani a milánói incidens az előadás marketingjén, mert a bemutatóra a jegyek már hónapokkal előre elkeltek, még úgy is, hogy a legdrágábbért 3000 eurót kellett fizetni.

Emlékvetítés lesz Jim Morrison születésének 75. évfordulóján

 

opera, Scala, Milánó, Verdi, Attila, lovak, állatvédők

 

 

Szólj hozzá!


Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.

Sárarany vinyl – Fekete Jenő 60.

A magyar blueslegenda 60. születésnapját, a pályán eltöltött első 40 évét és az idei Record Store Day-en megjelenő “sárarany” dupla vinyl kiadását ünnepli április 27-én az A38 hajón egy erre az alkalomra alakult, friss formációval.
Új koncertek