Taylor Swift új albuma eddig a legtöbbet eladott lemez 2019-ben – de nem örülhetett sokáig

2019/09/09  ·   Zenei hír   ·  Simonyi Éva

Az énekesnő hetedik stúdióalbuma a Lover címet kapta, és augusztus 23-án jelent meg, mégis sikerült ilyen rövid idő alatt is rekordot döntenie. A Billboard beszámolója alapján a lemez ugyanis a megjelenését követő egy hétben 867 ezer eladást hozott.

Fotó: Taylor Swift/Twitter

Taylor új albumának megjelenése előtt 2019 legtöbbet eladott albuma a Lady Gaga és Bradley Cooper közösen felvett A Star Is Born című lemeze volt, mely a film dalait tartalmazza, 444.000 eladott példánnyal. Ezt a számot a Lover megjelenése első 48 órájában már tudta hozni.

Az A Star Is Born érdemeiről azért se feledkezzünk meg, hiszen ezt a 444.000 eladott példányt idén sikerült összehoznia, tavaly, amikor megjelent a film és az album, az év legtöbbet eladott albuma volt, tehát igen szép teljesítmény, hogy ezt még idén is egészen augusztusig tudta tartani.

A Lover című lemezt Taylor Swift már hónapokkal ezelőtt elkezdte promózni Instagramján és az interjúi során, illetve több dalt is hallhattunk már a lemezről megjelenése előtt, például a You Need To Calm Down-t, melyben az LMBTQ közösség mellett áll ki,

 

vagy a Panic! At The Disco frontemberével, Brendon Urie-val közösen felvett ME!-t, amelynek klipjében ugyanazok a pasztell színek jelennek meg, mint a lemezborítón.

 

A lemezre 18 dal került fel, a címadó szám, a Lover pedig természetesen klipet is kapott, amely az album megjelenése előtt egy nappal került fel a legnagyobb videómegosztó oldalra, ahol csupán 4 nap alatt már több, mint 22 millióan nézték meg.

Az új lemezt itt tudjátok meghallgatni.

 

Taylor egyébként megismételte a saját (2009.) és Harry Styles gesztusát: részt vett egy műsorban, ahol élőben debütált a lemeze, a helyszín előtt pedig természetesen rajongók hada várta őt. Az énekesnő a várakozó tömegnek pizzákat rendelt, amiket ezúttal az apukája vitt ki nekik.

Fotó: abcnews.go.com

A cikk forrása

 

A Billboard 200 friss listája szerint egy egészen más műfajban nyomuló zenekar lenyomta Swiftet a lista csúcsáról: a Tool tizenhárom év várakozás után megjelent ötödik nagylemeze, a Fear Inocolum leszorította a Lovert az első helyről ezen a héten (178 ezer kontra 248 ezer eladás). Ráadásul, ahogy a portál megjegyzi, a Tool úgy került fel az élre, hogy nem kötötte össze a lemez értékesítését speciális promóciókkal, például koncertjegyes árukapcsolással vagy előrendelési engedménnyel. És pizzaosztással sem... Ők az albumértékesítésnél a régi módit követik, de úgy tűnik, beválik, mert nem csak az USA-ban, de más országokban is tarol a Fear Inocolum. Azt azért hozzátesszük, hogy limitált kiadású CD verzió tartalmaz egy 4”-os, újratölthető HD kijelzőt exkluzív videó tartalommal, egy töltő kábelt, egy 2 wattos hangszórót, egy 36 oldalas bookletet, valamint egy digitalis letöltő kártyát is. Szóval, annyira azért nem régimódiak a fiúk...

Taylor Swift, Brendon Urie, Lover, rekord

 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek