Tina Turner, Jay-Z, Foo Fighters, Iron Maiden – megvannak a Hírességek Csarnokának idei jelöltjei

2021/02/10  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Rolling Stone magazin szerint Kate Bush, Devo, a Go-Go, Carole King, a New York Dolls és a Rage Against the Machine is a 16 lehetséges jelölt között van.

Fotó: cleveland.com

Az idei szavazáshoz minden jelölt első kislemezének vagy albumának 1995-ben vagy korábban kellett megjelennie.

A teljes jelöltlista:

Jay-Z, Foo Fighters, Mary J. Blige, Iron Maiden, Tina Turner, a Go-Go's, a Rage Against the Machine, Kate Bush, Devo, Chaka Khan, Carole King, Fela Kuti, LL Cool J, New York Dolls, Todd Rundgren és Dionne Warwick.

Tina Tuner Ike Turnerrel együtt már 1991-ben helyett kapott a RRHOF-ben, és Carole King – a 20. század második felének legsikeresebb női dalszerzője az Egyesült Államokban –  is ott van már egyszer Gerry Goffinnal duóban. Ha King és Turner beiktatásra kerülnek, Stevie Nicks után ők lesznek a sorban következő női előadók, akik kétszer lépnek be a Hírességek Csarnokába. Egyébként Dave Grohl is házon belül van már a Nirvanaval.

Idén kimaradt a jelöltek közül a 2003 óta már hatszor jelölt Kraftwerk, valamint a Dave Matthews Band és Pat Benatar, akik a 2020-as közönségszavazás összesítésében előkelő helyet foglaltak el. 

Egy több mint 1000 művészből, történészből, újságírókból és a zeneipari szakemberből álló zsűri választja ki majd az új belépőket. Mától a rajongóknak is lehetőségük van részt venni a folyamatban a rockhall.com oldalon vagy személyesen, a clevelandi múzeum interaktív kioszkjában történő szavazással – merthogy az immáron nyitva áll a zenerajongók előtt. Évente 5-7 előadót iktatnak be.

A tavalyi beiktatásról itt írtunk.

A legtöbb szavazatot szerzőket májusban hirdetik ki, a ceremónia ősszel lesz.

(via Rolling Stone)

 

A hírességek csarnoka egy húgyfolt... (Johnny Rotten)

 

Rock and Roll Hall of Fame, Hírességek Csarnoka, Tina Turner, Jay-Z, Foo Fighters, Iron Maiden

 

 

Szólj hozzá!


A fesztiválszövetség szerint akár kötelező fesztiválkellék is lehet a maszk idén

A fesztiválszövetség szerint akár kötelező...

A Magyar Fesztiválszövetség elnöke még április 3-án adott interjút az InfoRádiónak. Márta István arról (is) beszélt, hogy folyamatosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Budapest Klezmer Band: nincsen új év újévi koncert nélkül

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév klezmer koncert nélkül.

És akkor a Petőfi hídon kigyulladt a turnébusz...

Bensőséges és egyben nagyon vidám hangulatú közös interjú Kispál Andrással és Lovasi Andrással a Lemezjátszó Classic sorozatban. A két zenész a Kispál és a Borz kezdeti éveit idézi fel, és mesél az első két lemezük készültéről.

Múlnak a gyermekévek: Kiszel Tünde lánya videóklipben szerepel

Hunyadi Donatella is szerepel abban a videóklipben, ami néhány napja debütált a YouTube-on.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek