Több mint háromszáz zenekar vár a tapsra!

2018/08/10  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

NKA Hangfoglaló Program ötödik évadában is meghirdették az Induló Előadói Alprogramot. A felhívásra 308 formáció adta be a pályázatát augusztus 6-áig. A Hangfoglaló Program Kollégiuma várhatóan november elején hirdeti ki a 2018/2019-es szezon támogatottjait.

Több mint háromszáz zenekar vár a tapsra!

A Kollégium ez alkalommal is olyan formációk jelentkezését várta, amelyek legfeljebb egy lemezzel és minimális rádiós játszással rendelkeznek, ugyanakkor van színpadi, koncertezési gyakorlatuk. A zenekarok és egyéni előadók augusztus 6-án éjfélig tölthették fel pályázatukat – benne legfeljebb három saját dallal – a Nemzeti Kulturális Alap rendszerébe.

A további menetrend:

  • A Hangfoglaló Program Kollégium tagjai legkésőbb augusztus 20-áig minden érvényes pályázati anyagot megkapnak,
  • így a szeptember 8-ai kollégiumi ülésen dönthetnek arról, melyik formációkat hívják be a meghallgatásra. 
  • A meghallgatásnak az A38 Hajó nagyterme ad  otthont 2018. október 12. és 15. között.*
  • A Kollégium várhatóan október második felében hozza meg döntését, és a tervek szerint november 5-én hirdeti ki, mely zenekarok és előadók kapnak 2-2 millió forintos támogatást minimum öt új dal rögzítésére, egy hanghordozó kiadására, videoklip készítésére és promócióra.

 

*Az előző években 80-100 formáció kapott lehetőséget arra, hogy a szakmai zsűri előtt élőben is megmutassa magát, akik fesztiválszervezők, klubvezetők, kiadók, menedzserek, korábbi támogatottak. A zsűri előtt minden formációnak két-két dalt kell élőben előadnia, ami alapján a szakemberek javaslatot tesznek a Kollégiumnak az ötödik évad támogatott zenekaraira.

NKA, Hangfoglaló, pályázat, támogatás, induló zenekarok

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek