Újabb nagy visszatérő: La Roux

2019/11/04  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Tíz évvel a La Roux debütáló albumának megjelenése után a duó megmaradt tagja, Elly Jackson bejelentette, hogy visszatér a zenei életbe.

Újabb nagy visszatérő: La Roux

A visszatérést a ma már jól bevált módon készítették elő: Back at it” – írta Jackson szeptemberben a Twitteren, s a bejegyzés mellé egy fotó került, amely egy stúdióban készült róla. Logóját is frissítették, jelezve, hogy a visszatérés küszöbön áll...

Erre jól emlékszünk, ugye?

A La Roux legutóbb 2014-ben jelentettett meg lemezt. A Trouble in Paradise nem volt egy kifejezett kereskedelmi siker, de a kritikusok szerették. Elly Jackson – a duó másik tagjával,  Ben Langmaid-del elváltak az útjaik még a megjelenés előtt – az akkori interjúkban lelkesen beszélt arról, hogy mi lesz a következő lépés, az évek azonban jöttek-mentek a La Roux visszatérésének leghalványabb jele nélkül.

A róla szóló cikkek szerint a Trouble in Paradise turnéja nem igazán váltotta be a reményeit, és a gondot nem a közönség vagy a fogadtatás okozta, hanem belül romlott el benne valami... Mindig is problémát jelentett számára a mainstream, és az, hogy megőrizze zenei hitvallását a divat sodró áramlatával szemben. Azt nyilatkozta, az utolsó album után elveszettnek érezte magát, úgy szakmailag, mint emberileg. S akkor ez az elveszettség kiterjedt arra, ami átmenetileg teljesen behúzta a kéziféket az érvényesülésében: elment a hangja. Nem találtak csomókat vagy gégefőgyulladásra utaló tüneteket, így orvosai azt hitték, hogy ez csak rák lehet. De szerencsére nem, a hangja csak egyszerűen eltűnt...

Ha egy énekesnek azzal kell szembesülnie, hogy nincs hangja, bőven elég egy mély egzisztenciális válság kiváltásához, de Jackson szerint a hangjának elvesztése az életében örvénylő események tünete és oka is volt egyszerre.

Örülünk, hogy ez az örvénylés végül a "visszadobta" a felszínre a La Roux-t, s bár újra kellett énekelni tanulnia – Elly Jackson a régi (vagy új?), külön köszönet ezért új menedzserének, David Bianchinak, aki a kezdeti noszogatás után aztán békén hagyta addig, amíg el nem készült a La Roux3.

A Supervision album tehát február elején jelenik meg, itt lehet előrendelni, indul a turné is (az európai menetrend így néz ki: 2020.02. 05 – London, 02.11 – Párizs, 02.13 – Amszterdam, 02.15 – Berlin), márciusban az USA-ban tesz egy nagy turnékört, és itt az új videó is:

A dal utolsó szava megvan? :)

 

 

 

La Roux, Elly Jackson, visszatérés, turné, új lemez

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek