Újabb zenész halálát okozta a koronavírus

2020/03/30  ·   Zenei hír   ·  Labancz Andrea

66 éves korában elhunyt Lou Kouvaris, a legendás amerikai metálcsapat, a Riot alapfelállásának gitárosa. A hírt egykori menedzsere erősítette meg, aki szerint a zenész is a koronavírus miatt vesztette életét.

Lou Kouvaris balról a második

A görög származású gitáros még a kezdetek kezdetén volt a Riot zenekar aktív tagja. Szerzeményei a csapat első (Rock City) és második (Narita) albumán voltak hallhatók.

A koronavírus okozta betegségben halt meg egy észak-karolinai kórházban Landon Spradlin  66 éves, utazó zenész és lelkipásztor, aki korábban azt állította, hogy a koronavírus-járvány csak tömeghisztéria. (24.hu)

Később több bandában is megfordult, tavaly pedig a korábban szintén Riot-tag Rick Venturával közösen alapították meg a Riot Act nevű zenekart. Halála azért is nagy veszteség, mivel a frissen alakult csapat január 15-én a Metal Hall of Fame keretében adott interjút, ahol a gitáros azt nyilatkozta, folyamatban van a Riot első 3 albumának újbóli felvétele, amivel turnéra is indultak volna.

Vasárnap este közölték, hogy a koronavírus okozta komplikációk következtében életét veszítette Joe Diffie 61 esztendős countryénekes. (Blikk)

A 66 éves gitárost Long Island-i otthonában érte utol a halál, és bár hivatalosan még nem nyert megerősítést, a közeli hozzátartozók és egykori menedzsere szerint is a koronavírus lehet a bűnös, mivel Lou egy hete küszködött a járvány tüneteivel.

Forrás: BraveWords

 

Merril és profi fotós lánya, Laura (Alan Merril/FB)

 

A koronavírus áldozata lett az I Love Rock 'n' Roll 69 éves szerzője

A gitáros, énekes, dalszerző Alan Merrill (született Allan Preston Sachs) a 70-es években az Arrows zenekar élén tűnt fel, neki köszönhetjük többek között az I Love Rock 'n' Roll című slágert.
Ismét egy szaxofonos a vírus áldozata

Ismét egy szaxofonost ragadott magával a vírus

86 éves korában elhunyt Manu Dibango afrojazz-szaxofonos – írja a 444.
 
Egy Spanyolországban letelepedett szaxofonos a koronavírus első zenész áldozata

Egy Spanyolországban letelepedett szaxofonos a koronavírus első zenész áldozata

A BlikkRúzs tette közzé a szomorú hírt: Madridban kedden elhunyt Marcelo Peralta. Mindössze 59 éves volt.
 
 

 

koronavírus, gyász, halál, Riot, Lou Kouvaris, gitár

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek