Valóban a világ legboldogabb dala a Don't Stop Me Now?

2018/12/20  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Mert a brit tudósok ezt állítják... Igaz, mindezt egy kétezres mintavételből szűrték le, s a kutatás kritizálói azt is hozzátették, hogy szerintük minden országnak megvan a saját boldogság-száma.(Hozzátennénk: minden embernek...)

Valóban a világ legboldogabb dala a Don't Stop Me Now?

Azt annak idején a Missouri Egyetem kutatói is megállapították egy kísérletsorozat eredményeit elemezve, hogy már két hét zenehallgatás is érezhetően megemeli az emberek boldogságszintjét. (Arról nem tudunk, hogy mindenki ugyanarról a pontról indult-e...).

Most pedig brit tudósok vállalkoztak arra, hogy megkeresik a boldogság kék madarát dalát, úgy, hogy összeállítják a képletét: a percenkénti ütemeket (BMP), a témát és a szövegeket elemezve. Jacob Jolij neurológus 50 év 126 dalát tanulmányozta e célból.

Egy blogbejegyzésben azt írta:

"A minta élesen kirajzolódott. A "jól érzem magam" -dalok átlagos tempója lényegesen magasabb volt, mint az átlagos popdaloké. Az átlagos popdalok üteme körülbelül 118 ütés / perc (BPM), a jó dalok listája átlagosan 140-150 BPM volt."

The winner is:

A cikkre az NLC bukkant ezen az oldalon.

Kétségtelen, hogy a Queen-szám be tudja pörgetni az embert, de kíváncsiak vagyunk, vajon nektek mi a magyar boldogságdalotok!

 

 

 

 

boldogság, brit tudósok, Queen, Don't Stop Me Now

 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek