Budapest 2018. Apr. 30. (20:00)

A15! - 15 years of Nouvelle Vague


A15! - 15 years of Nouvelle Vague

Az A38 Hajó 15. születésnapján egy exkluzív klubkoncerttel tér vissza a fedélzetre egyik kedvenc francia produkciónk, a new wave slágereket sanzonként előadó, szintén 15 éves Nouvelle Vague! Az elmúlt években a zenekar velünk együtt változott és növekedett: az évek során Elodie Frége, Nadeah, vagy a Marc Collin vezette Bristol is vendégünk volt a fedélzeten, azonban mindig annak örültünk a legjobban, mikor a Nouvelle Vague pimasz, intelligens és örökérvényűen friss hangzásában szólalnak meg az Echo & the Bunnymen, a Joy Division vagy épp a Dead Kennedys dalai. Április 30-án egy különleges, csak a legnagyobb slágerekre épülő klubkoncerttel ünnepli velünk születésnapunkat a francia könnyűzene egyik nagyágyúja, ami egyszeri és vissza nem térő alkalmat biztosít a szórakozni vágyóknak.

Nouvelle Vague (FR)

Bár a nosztalgia mindig valami gyanús dolog, amiből sosem sül ki semmi jó, a Nouvelle Vague puszta léte alapjaiban cáfolja ezt a tételt. Mert a ragyogó énekesnőkkel kiegészülő francia duó, Marc Collin és Olivier Libaux kettőse úgy nosztalgikus, hogy egyetlen pillanatig sem ciki, és úgy tölti meg újra élettel a hetvenes-nyolcvanas évek punkját és újhullámát, hogy még az is átadja magát a varázsnak, aki egyébként zsigerből rühelli a nosztalgiát, a punkot, a bossa novát vagy a feldolgozásokat. A Nouvelle Vague zseniális ötlettel úgy dolgozta fel az angolszász punk és New Wave klasszikus slágereit leheletfinom bossa novákba, elegáns akusztikus hangszerelésekbe, hogy az eredeti nyers vadság helyett inkább a hűvös és melankolikus elegancia lett a vezérelv, és talán még eredeti szerzőik sem ismertek rá a ragyogó érzékkel kiválasztott számokra.

A nagy ötlet 2002-2003 környékén szállta meg Collint és Libaux-t, és nem telt bele egy év és néhány koncert, meg is jelent az első Nouvelle Vague-lemez. A fantasztikusan jól eltallt feldolgozások, és a rafinált franciás image azonnal elöprő és revelatív sikert hoztak a zenekarnak, ami azóta már az ötödik sorlemezénél tart. Mindegyik album rendkívül koncepciózus vállalkozás: hol klasszikus, nyolcvanas évek-beli filmslágereket értelmeznek újra, hol az eredeti szerzőkkel dolgoznak együtt (mint Martin Gore-ral a Depeche Mode-ból, Ian McCullough-fal az Echo and the Bunnymenből, Terry Hallal a Specialsből, vagy Barry Adamsonnal), hol pedig a korszak francia posztpunkja előtt tisztelegnek a kortárs pop legnagyobbjai, Camille, Vanessa Paradis, Jeanne Cherhal és Soko társaságában.

A legfrissebb lemez, az I Could Be Happy ősszel jelenik meg, és szeptember elején várható az első kislemezdal. Ez ‒ a korábbi feldolgozásokkal ellentétben ‒ saját szerzemény lesz, és különlegessége, hogy az A38 Hajón is fellépett francia csillag, Élodie Frégé énekel rajta. Persze lesznek itt is feldolgozások, sőt a feldolgozások feldolgozásai, de Collin és Libaux dalszerzőként is bemutatkoznak. A lényeg: a stílus- és életérzés-teremtő francia zenekar ismét forró hangulatú klubkoncerten az A38 Hajón!

A zenekar tagjai
Melanie Pain: ének
Liset Alea: ének, tánc
Marc Collin: billentyűsök
Olivier Libaux: gitár
Olivier Smith: bőgő
Raphael Seguinier: dob

Lemezek
Nouvelle Vague, 2004
Bande à parte, 2006
3, 2009
Couleurs sur Paris, 2010
I Could Be Happy, 2016

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek