Budapest 2019. nov. 15. (20:00)

Áldás, Rockandroll - Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák


Áldás, Rockandroll - Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák

LEMEZBEMUTATÓ KONCERT!!!

Áldás, Rockandroll címmel megjelent a Rackajam új lemeze, mely azokat a népzenei átdolgozásokat tartalmazza, amiket oly nagy szeretettel fogadott a közönség az elmúlt években. Tehát ez egyfajta népi besztoff...

A csavar benne az, hogy az egyik legjobb magyar prímás totálisan kilép az autentikából, az egyik legjobb amerikai gitáros (Jim Oblon) pedig totál belép a magyar zenei kultúrába. Teszik ezt mindketten a legnagyobb természetes eleganciával.

A lemezbemutató koncerten fellép a fent megírt gitáros, Jim Oblon, aki az új generációs Telecasterezés egyik legnagyobbja, és egyébként Paul Simon zenekarában gitározik.

Mivel Szalonna aznap este a Holdon muzsikál, hegedűn a Csík zenekar prímása, Szabó Attila működik közre, mert ő mind a magyar, mind az amerikai zenei kultúrában otthonos. Unikális, egyszerű Jam várható a Rackákkal, mert Pesten csak a Fonóban lesz hallható a produkció, ami egy gyönyörű zenei folyamat kezdete."Tisztelettel adózom a nagy elődöknek. A saját játékommal csak annyit szabad hozzátennem a zenéjükhöz, hogy azzal együtt is megmaradhasson annak, ami eredetileg volt." - Jim Oblon

A NASHVILLE ARTS MAGAZINE írta Jim Oblonról Sunset című albuma megjelenésekor, hogy azon kevés zenészek egyike, aki pontosan tudja, hogy a visszafogottságnak legalább akkora szerepe van egy jó előadásban, mint a keményen odapakolt hangoknak. És mindezt egy olyan lemez kapcsán, ahol az ő gitárjátéka mellett a doboknál a legendás sessionzenész, Jim Keltner (Robben Ford, The Michael Landau Group, John Scofield), a billentyűknél pedig a Grammy-díjas Larry Goldings (Bob Dylan, Sheryl Crow, Traveling Wilburys) játszik.
Az említett Sunset stúdiófelvételeit a trió egyetlen kis szobában közösen játszotta fel, ami elképesztő energiával töltötte meg azt az albumot. Valami hasonló robbanás történt a Rackákkal való közös muzsikálás alkalmával is.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Itt a jubileumi Glastonbury fesztivál első nagy neve: Paul McCartney

Itt a jubileumi Glastonbury fesztivál első nagy neve:...

A 2020-as Glastonbury Fesztivál bérleteinek első pakkjait október 3-án, csütörtökön 18 órakor tolták ki a netre, s mindössze 27 perc alatt...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A világhírű gospel-dal története, amelyet eddig már 67 millióan láttak – magyar csattanóval!

Azért valljuk be, még akkor is nagy szám ez, amikor hetente robbannak be olyan dalok, klipek, szövegvideók, amelyeknek pillanatok alatt szalad fel milliókig a számlálójuk. A cikkünk tárgya azonban mindenhonnan nézve egy igazi gospel-dal, nem egy divatos pop-, rock- vagy bármilyen sláger.

Szomorú hírt kaptunk a Budapesti Fesztiválzenekartól

A BFZ arról értesített minket, hogy a megszűnt taót kompenzálni hivatott többlettámogatásból 200 millió forintban részesül, mely összeg az együttes esetében az utóbbi évek taotámogatás-átlagának kevesebb mint 50 százaléka. Szorosabbra húzzák az övet – s ennek jó pár remek programjuk áldozatul esik.

Hogy lehet rávenni tíz 90+-os ukrán asszonyt, hogy felüljön a repülőre...?

Még bő egy hónapunk van karácsonyig. Persze, ami a kereskedelmet illeti, ott már javában áll a bál, de a normál tempóban élőknek az advent a felkészülés időszaka: 2019-ben az első vasárnapja december 1-jére esik, s ekkor lesz az első különleges koncert a Várkert Bazárban, az immáron ötödik alkalommal megrendezett adventi...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek