Budapest 2019. Nov. 15. (20:00)

Áldás, Rockandroll - Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák


Áldás, Rockandroll - Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák

LEMEZBEMUTATÓ KONCERT!!!

Áldás, Rockandroll címmel megjelent a Rackajam új lemeze, mely azokat a népzenei átdolgozásokat tartalmazza, amiket oly nagy szeretettel fogadott a közönség az elmúlt években. Tehát ez egyfajta népi besztoff...

A csavar benne az, hogy az egyik legjobb magyar prímás totálisan kilép az autentikából, az egyik legjobb amerikai gitáros (Jim Oblon) pedig totál belép a magyar zenei kultúrába. Teszik ezt mindketten a legnagyobb természetes eleganciával.

A lemezbemutató koncerten fellép a fent megírt gitáros, Jim Oblon, aki az új generációs Telecasterezés egyik legnagyobbja, és egyébként Paul Simon zenekarában gitározik.

Mivel Szalonna aznap este a Holdon muzsikál, hegedűn a Csík zenekar prímása, Szabó Attila működik közre, mert ő mind a magyar, mind az amerikai zenei kultúrában otthonos. Unikális, egyszerű Jam várható a Rackákkal, mert Pesten csak a Fonóban lesz hallható a produkció, ami egy gyönyörű zenei folyamat kezdete.



"Tisztelettel adózom a nagy elődöknek. A saját játékommal csak annyit szabad hozzátennem a zenéjükhöz, hogy azzal együtt is megmaradhasson annak, ami eredetileg volt." - Jim Oblon

A NASHVILLE ARTS MAGAZINE írta Jim Oblonról Sunset című albuma megjelenésekor, hogy azon kevés zenészek egyike, aki pontosan tudja, hogy a visszafogottságnak legalább akkora szerepe van egy jó előadásban, mint a keményen odapakolt hangoknak. És mindezt egy olyan lemez kapcsán, ahol az ő gitárjátéka mellett a doboknál a legendás sessionzenész, Jim Keltner (Robben Ford, The Michael Landau Group, John Scofield), a billentyűknél pedig a Grammy-díjas Larry Goldings (Bob Dylan, Sheryl Crow, Traveling Wilburys) játszik.
Az említett Sunset stúdiófelvételeit a trió egyetlen kis szobában közösen játszotta fel, ami elképesztő energiával töltötte meg azt az albumot. Valami hasonló robbanás történt a Rackákkal való közös muzsikálás alkalmával is.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek