Budapest 2020. Jan. 09. (20:00)

Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál Nyitókoncert


Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál Nyitókoncert

Az utóbbi évek egyik legfontosabb kortárszenei fesztiváljává nőtte ki magát a 2014-ben indult Átlátszó Hang, amelynek estjein egészen új, Magyarországon ritkán hallható zenei irányzatokkal találkozhat a közönség, többségükben fiatal előadók és szerzők révén.

Ahogyan a fesztivál neve is jelzi, a koncerteken kiemelkedő szerepet kap a vizualitás, az úgynevezett hangszeres színház (instrumental theatre), s a közönségnek lehetősége nyílik rá, hogy a zene „mögé” is betekintsen, a zenélés részesévé váljon. A fesztivál nyitókoncertjén az athéni ARTéfacts Ensemble mutatja be 2014-es, THIVA 102 km elnevezésű műsorát. A projekt első fázisában a thébai női börtönben vettek fel az elítéltek hangokat, amelyeket az együttes eljuttatott az általuk kiválasztott hat európai zeneszerzőhöz, e hangfelvételeket felhasználva készült el a projekt itt hallható hat zeneműve. Az együttes az elkészült kompozíciókat a felvétel helyszínén, a thébai börtönben mutatta be, és lemezen is kiadta. A koncertet workshop előzi meg, amelyben az előadók interaktív módon bevonják a közönséget is a felhangzó darabok rejtelmeibe.

Laurent Durupt: Panakoustikon
Horváth Balázs: Broken Con(sor)tinuity
Maurilio Cacciatore: Radio Jail
Branka Popović: Inside/Waltz
Nicolas Tzortzis: Dehors
Dimitris Andrikopoulos: Traces
ARTéfacts Ensemble
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek