Veszprém 2019. Aug. 01. (20:00)

Auer Fesztivál Veszprém AZ AUER TRIÓ KAMARAESTJE


Auer Fesztivál Veszprém AZ AUER TRIÓ KAMARAESTJE

Az idei fesztiválon Beethoven legutolsó zongorás triója, a monumentális B-dúr trió mellett Dvořák egyéni, költői hangvételű „Dumky” triója hangzik fel az Auer trió tolmácsolásában.

Az Auer Trió kamaraestje
Auer Fesztivál – Veszprém

BEETHOVEN: B-dúr trió No. 7, op. 97 „Főherceg”
szünet
DVOŘÁK: e-moll „Dumky” trió No. 4, op. 90

Az Auer trió tagjai:
Fülei Balázs zongoraművész
Kováts Péter hegedűművész
Varga István gordonkaművész

Auer Lipót – a világhírű, Veszprémben született hegedűművész, hegedűpedagógus és karmester – korának egyik legmeghatározóbb kamaraművésze is volt. Zeneszerzők sora – köztük Csajkovszkij, Borogyin, Glazunov – várta, hogy Auer bemutassa, vagy csak véleményt mondjon új kamaraműveikről. A 2016-os veszprémi Auer Fesztiválon megalakult Auer Trió egyik célkitűzése épp az volt, hogy Auer kamaraművészi jelentőségére is felhívja a figyelmet.
A három zeneakadémiai tanár – Fülei Balázs zongoraművész, Kováts Péter hegedűművész és Varga István zongoraművész – alkotta formáció azóta már számtalan koncerten képviselte az „Auer-örökséget” itthon és külföldön egyaránt. Előadásukban a klasszikus trió-repertoár meghatározó művein kívül kevéssé ismert kompozíciók is hallhatók rendszeresen.
Az idei fesztiválon Beethoven legutolsó zongorás triója, a monumentális B-dúr trió mellett Dvořák egyéni, költői hangvételű „Dumky” triója hangzik fel az Auer trió tolmácsolásában.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek