Budapest 2019. Dec. 14. (19:30)

Az alma meg a fája – MAO plays music with fathers & sons


Az alma meg a fája – MAO plays music with fathers & sons
Közreműködik:
  • Balázs Elemér – dob
  • ifj. Balázs Elemér – zongora
  • Szalóky Béla – harsona
  • Szalóky Balázs – trombita
  • Cseke Jácint – zongora
  • Bacsó Milán – zongora
  • Bajusznács Bence – klarinét
  • Fekete-Kovács Ambrus – gordonka
  • Szabó Illés – zeneszerző (MAO Masterclass)
  • Modern Art Orchestra
  • Fekete-Kovács Kornél – művészeti vezető
  • Vezényel: Vajda Gergely

Természetes, hogy a családban a gyerekek felnéznek a szüleikre. Csodálatos, ha a szülő szakmáját hobbiként vagy egyenesen hivatásként választják a gyerekei. Főleg zenészek körében. Egészen kivételes pedig az alkalom, ahol az előadóművész szülő-gyerek párosok együtt láthatóak a színpadon.

A MAO 'Az alma meg a fája' koncerten pontosan ez történik az Ünnepek alkalmából, zenész apák játszanak a fiaikkal. Olyan párosok - zenekari tagok és zenész barátok, valamint gyermekeik - sora fordul meg a színpadon, akiket eddig együtt még nem hallhatott a közönség sehol. Bacsó Milán, Cseke Jácint, Fekete-Kovács Ambrus, Bajusznács Bence, ifjabb Balázs Elemér, Szalóky Balázs és apukáik párban váltják majd egymást. Értő fülek számára megmutatjuk, mennyire is esett messze az alma attól a bizonyos fától.

A koncert első 15 percében az Artisjus támogatásával megvalósuló MAO Master Class - big band zeneszerzői akadámia hallgatójaként Szabó Illés big band-re írt darabja lesz hallható a zenekar előadásában.
Az akadémia keretei között az évadban szeptembertől májusig egy-egy olyan zeneszerző művét mutatjuk be, akitől eddig még nem játszhattunk darabot - vagy azért, mert nem ismertük, vagy ismertük, de nem alakult ki eddig ilyesfajta együttműködés közöttünk, vagy azért, mert nem is írt még big band darabot, mert más műfajban alkotott. A felhívásunkra számos kitűnő munka érkezett, közülük választott a MAO kurátori kara 9 jelentkezőt. Az akadémiának nyitott, regisztrációhoz kötött, szabadon látogatható alkalmai is lesznek, ahol betekintést engedünk a háttérben folyó munkafolyamatok különböző fázisaiba - ezeknek szintén a BMC ad majd otthont. Ezzel kapcsolatban minden információért a zenekar honlapján és facebookján érdemes látogatást tenni.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek