Veszprém 2019. Jan. 15. (19:00)

Balázs Elemér Group


Balázs Elemér Group

Az egyik legnépszerűbb magyar jazzegyüttes új, Sounds Of Diversity című lemezét mutatja be Hangvillában.

A Balázs Elemér Group hazánk egyik legnépszerűbb – nem mellesleg Európában is rendszeresen turnézó, évente általában legalább egyszer Amerikába is eljutó –jazzegyütteséről van szó. Nem véletlenül, hiszen bár a tagok hangszerük legnagyobb mesterei közé tartoznak, virtuozitásuk soha nem lesz öncélú, nem feledkeznek meg a dallamokról és az érzelmekről sem.

Ezúttal Sounds Of Diversity című új lemezüket mutatják be. Mint címe is mutatja, a zenekar, illetve általában a zene sokszínűségét ünnepli. Szerepel majd rajta például – hogy a két, legalábbis földrajzi értelemben vett szélsőséget említsük – erdélyi és brazil ihletésű dal is, amelyeket persze a Balázs Elemér Group saját képére formál.

A 2000-ben alakult zenekar magja Balázs Elemér dobos és testvére, Balázs József zongorista. Mellettük a felállás többször kicserélődött. Jelenleg Komjáti Áron gitáros, Lakatos Pecek Krisztián bőgős és Czibere József ütőhangszeres mellett két énekes is szerepel a jelenlegi Balázs Elemér Groupban: Szakonyi Milán és a zenekarhoz alig több mint egy hónapja csatlakozott Horváth Cintia. Az új lemez különlegessége, hogy a megszokott Balázs testvérpár mellett szerzőként is bemutatkozik rajta mind Komjáti Áron, mind Czibere József – sőt, Balázs Elemér fia, ifj. Balázs Elemér is, aki bevezetőt játszik majd szerzeménye előtt.

A névadó Balázs Elemért aligha kell bemutatni bárkinek, hiszen játékával mindenki találkozott, aki akár csak egy nagyon kicsit is belekóstolt a magyar jazzbe. Legjelentősebb formációi: a No-Spa, a Trio Midnight és a Creative Art Trio, de zenélt többek között Ablakos Lakatos Dezsővel, Babos Gyulával, Berkes Balázzsal, Bontovics Katalinnal, Csepregi Gyulával, Dés Lászlóval, Gadó Gáborral, László Attilával, Pege Aladárral, Snétberger Ferenccel, Szakcsi Lakatos Bélával és Vukán Györggyel – illetve a nemzetközi jazznagyságok közül Jukka Perkóval, Lee Konitzcal, Pat Methenyvel, Randy Breckerrel, Al Jarreau-val, Dave Liebmannal és Joe Lovanóval is. Abban mindenki egyetért, hogy kevés magyar zenész büszkélkedhet ilyen listával.

Horváth Cintia – ének

Szakonyi Milán – ének

Komjáti Áron – gitár

Balázs József – zongora

Pecek Lakatos Krisztián – bőgő

Czibere József – ütőhangszerek

Balázs Elemér - dob

 

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek