Budapest 2020. Jan. 11. (18:55)

Berg: Wozzeck / MET - FSZ


Berg: Wozzeck / MET - FSZ

Énekesek és operabarátok álma, hogy eljussanak New Yorkba, a legendás Metropolitan Operába. Az énekesek továbbra is nehéz helyzetben vannak, hiszen csak a legjobbak léphetnek ott fel. A közönség vágya azonban ma már könnyen teljesülhet: elég csupán a Müpáig utaznia, hogy a Metropolitan Opera Live in HD közvetítései segítségével, tizenkettedik éve élvezhesse a nagyszerű előadásokat.

Berg: Wozzeck

A Met új produkciója

2015-ben óriási közönségsikerrel mutatták be a különleges technikával készült animációs filmek világából érkező, de a bábszínház elemeire is szívesen építő William Kentridge „provokatív és vizuálisan lenyűgöző” rendezését Berg Lulu című operájából. A dél-afrikai művész ezúttal az osztrák zeneszerző másik színpadi művének szolgálatába állította különleges fantáziáját, a cselekményt az első világháború előtti apokaliptikus környezetbe helyezve. (A produkciót a Salzburgi Ünnepi Játékokon mutatták be 2017-ben, nem mindennapi sikerrel.)
A Wozzeck a 20. századi operairodalom egyik leginkább mellbevágó alkotása, tragédia és komikum mesterien drámai hatású ötvözete, amely jelenetei pergő egymásutánjának köszönhetően az egyik legkönnyebben befogadható modern kori opera. A címszerepet, a zavart lelkiállapotú katonai borbélyt a világhírű svéd bariton, Peter Mattei alakítja - pályafutása során először, eddig ugyanis főleg Mozartot énekelt. Felesége szerepében a Metropolitan Operában szintén visszatérő vendégnek számító Elza van den Heever lép színpadra, az ő fejét elcsavaró tamburmajort a kitűnő brit tenor, Bayreuth ünnepelt Parsifalja, Christopher Ventris kelti életre. A Kapitány figuráját a Budapesti Wagner-napok közönsége előtt sem ismeretlen, fantasztikus Gerhard Siegel alakítja, Doktorként pedig a keresett amerikai baritont, Christian Van Hornt üdvözölhetjük. Az előadást a Metropolitan Opera zeneigazgatója, Yannick Nézet-Séguin vezényli.

A Metropolitan Opera Live in HD közvetítések partnerünk, a Cikánek Management közreműködésével valósulnak meg.

Vezényel: Yannick Nézet-Séguin

Szereplők:

Marie: Elza van den Heever
Margret: Tamara Mumford
Tamburmajor: Christopher Ventris
Kapitány: Gerhard Siegel
Andres: Andrew Staples
Wozzeck: Peter Mattei
Doktor: Christian Van Horn

Közreműködők: A Metropolitan Opera Ének- és Zenekara

díszlet: Sabine Theunissen
jelmez: Greta Goiris
fény: Urs Schoenebaum
vetítés: Catherine Meyburgh
társrendező: Luc De Wit
rendező: William Kentridge

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek