Budapest 2019. Nov. 19. (19:00)

Bille Gergő Quintet és Fekete Kovács Kornél - Közös szerzői est. Jazz itt!


Bille Gergő Quintet és Fekete Kovács Kornél - Közös szerzői est. Jazz itt!

 Bille Gergő trombitás-szárnykürtös a Zeneakadémia Jazz Tanszékén alapította együttesét, mely azóta elnyerte a Jazz Showcase és a Get Closer zenei verseny első díját. 

A kvintett repertoárjában kizárólag saját szerzemények szerepelnek, melyek a modern, amerikai jazz mellett a mai globális könnyűzene különböző irányzatainak hatásait is magukon viselik, legyen szó funkról, hip-hopról, különböző latin lüktetésekről vagy akár drum ’n’ bassről. Önálló hangzásuk kialakításában mind az öt zenész egyenrangúan részt vesz, zenéjük a mainstream jazztől a megfoghatatlan avantgárdig terjed. A modern jazz kedvelői számára kihagyhatatlan koncertjükön vendégként csatlakozik hozzájuk a Modern Art Orchestra vezetője, a legendás hangszerelő, zeneszerző és egyáltalán nem utolsó sorban zseniális trombitás, Fekete Kovács Kornél.

Bille Gergő és Fekete Kovács Kornél szerzeményei

Bille Gergő (trombita, szárnykürt), Lukács Gábor (szaxofon), Bécsy Bence (gitár), Miskolczi Marci (bőgő), Szabó Sipos Ágoston (dob)

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek