Budapest 2019. Dec. 15. (19:00)

Both Miklós: Elfeledett Karácsony Ukrajnában - Ősbemutató


Both Miklós: Elfeledett Karácsony Ukrajnában - Ősbemutató

Régebben a karácsonyhoz rendkívül színes rítusok kapcsolódtak, amelyek egyes motívumai egészen a kereszténység előtti világba vezetnek vissza. Ukrajna falusi közösségeiben – a szegénységből és az elzártságból adódóan – számos szokás napjainkig is megtalálható. Olyan szokások, amelyek nem is olyan régen a magyar nyelvterületre is jellemzőek voltak.

Az elfeledett karácsony Ukrajnában című műsorban tíz idős, ukrán falusi énekessel, a kijevi Bozhychi énekegyüttessel és magyar zenészekkel idézzük meg az európai parasztság aranykorát. 

Az ukrán falvak elképesztő elszigeteltségben élnek, de a nehézségek mellett továbbra is őrzik az írásos idők előtti, szájhagyomány útján fennmaradt kultúrát. Both Miklós meghívására idős asszonyok engednek betekintést ebbe az elzárt világba és ebből az élményből egy igazán egyedi koncert született, mert nem csak valódi parasztemberek által előadott, feliratozott népballadákat fognak hallani, hanem Both Miklós által hangszerelt, lendületes magyar-ukrán "világzenét" is. A koncert közönsége pedig a zenéhez kapcsolódó filmeken keresztül megismerhetik a zene a hátterét is.

ADVENT A VÁRKERT BAZÁRBAN! Érkezzen jegyével hamarabb, hiszen

advent minden vasárnapján koncertekkel, adventi gyertyagyújtással, ingyenes kézműves programokkal, izgalmas gyerek és felnőtt előadásokkal, kortárs művészeti vásárral és élő betlehemmel is várjuk a családokat a Várkert Bazár Rendezvénytermének aulájában, a Neoreneszánsz kertben és a Testőrpalotában! Kapunyitás minden alkalommal: 10:30 óra

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek