Budapest 2020. Mar. 26. (20:00)

Brass On Brass Dixieland


Brass On Brass Dixieland

Pepita Oroszlán Zenés Estek. Belvárosi Dixieland őrület az ősz köszöntésére.

A zenekar:
Dudinszky Zoltán (klarinét, tenorszaxofon),
Somfai Zoltán (dobok),
Szobolits Balázs (gitár),
Szobolits Béla (trombita),
Töttös László (bőgő)

A vidám, lendületes zenét játszó Brass On Brass Együttes nevét magyarra nagyjából így fordíthatnánk: „réz hátán réz” vagy „réz a rézen”. A „keresztapa” a Csinibaba c. játékfilm forgatókönyv-írója, Márton Gyula, aki – amikor meglátta, hogy a trombita és a harsona mellett még megtalálható a tuba is – ezt a nevet ajánlotta. (Az együttes tubása akkor az európai hírű Mazura János, harsonása Móré István, klarinétosa pedig Solt Csaba volt.)

Az együttest Szobolits Béla filmrendező kezdte szervezni 1998-ban, néhány évvel azután, hogy megszűnt a munkahelye, a Magyar Mozi- és Videofilmgyár, s ezzel 300 filmes szakember került utcára… Ő több évtizednyi kihagyás után elővette trombitáját, s keresett a közös zenéléshez társakat.
A Brass On Brass Együttes már 1999-ben több nagy sikerű koncertet adott, majd jöttek a dixieland fesztiválok, kisebb klubok. A teljesség igénye nélkül: felléptek a Budapesti Kongresszusi Központban, a Sportcsillagok Gáláján, a Solymári Jazz Garden rendezvényén, az Aranykút Ünnepi Fesztiválon, az Ázsia Center avató ünnepsége, a Hilton Szállóban, a Chicago Rib Shack Étteremben, a Superbrands Gálán, a Diósgyőri, Salgótarjáni, Hajdúszoboszlói Dixieland Fesztiválokon, Koncerteztek 2005-ben a Citadellán, „A Zene Ünnepe” rendezvénysorozat egyik résztvevőjeként, de játszottak a Mozart és a Columbus Hajókon, a Budapest Jazz Clubban. Évekig havi rendszerességgel léptek fel az Uránia Filmszínházban, majd törzshelyük a Pótkulcs Budapest lett. De meghívták őket más, felkapott, főként fiatalok által látogatott pesti szórakozóhelyekre is, mint a Jedermann vagy az If Cafe. Koncertet adtak 2018 májusában a Magyar Rádió Márványtermében. A Brass On Brass Együttest kérték fel nemrég a Sajdik Ferenc Kossuth-díjas grafikus, karikaturista életmű-kiállításának megnyitóján való közreműködésre a Budavári Galériában.

Az együttes fennállása óta több neves jazz-zenésszel játszottak hosszabb-rövidebb ideig: Balázs Gábor, Bera Zsolt, Fajszi Csanád, Farkas Gábor „Kinca”, Fritz József, Jákó Balázs, Kalle Strandell, Nagy Iván, Papa Fleigh, Premetz Mátyás, Varga Tibor. A leghosszabb időn át a Brass On Brass tagjai voltak: Borissza Géza és Huszár András.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek