Budapest 2018. Oct. 06. (18:00)

Budapest Ritmo 2. nap / CAFe 2018


Budapest Ritmo 2. nap / CAFe 2018

A Budapest Ritmo az egyszeri találkozások és a felfedezések fesztiválja. A programon fellépő hazai és külföldi előadók célja, hogy bemutassák, a hagyomány lehet izgalmas, a zene pedig a maga univerzális nyelvén mindenkihez szól. A műfajok és országok közötti határokat légiesítő programban egyaránt találkozhatunk feltörekvő egyéniségekkel és nagy legendákkal, valamint az idei roma tematika részeként megismerhetjük a roma zenei hagyományokat és azok kortárs arcát is.

Az idei Ritmo egyik legizgalmasabb produkciójának Gili Yalo koncertje ígérkezik. Az etióp funk karcos hangú új csillaga katartikus színpadi jelenség. Folytatva a nemzetközi együttműködések sorát, a Muzsikás és a Lengyelországban hasonlóan fontos Muzykanci tovább építi a magyar–lengyel barátságot.

Egy új projekt, a Parasztok Atmoszférában Kassákot Bartókkal, az avantgárdot a táncházmozgalommal és a modern experimentális poppal kapcsolja össze. A formáció az Erdőfű, a Buda Folk Band, a Gustave Tiger, a Triglav, a Góbé és a Camp Koala zenészeinek közreműködésével módszeres polgárpukkasztással, de tisztelettel mutatja be a paraszti kultúra zenei örökségét.

Ugyancsak szombaton lép fel a Magyarországon is jól ismert finn folk-hop a cappella együttes, a Tuuletar, akik Budapesten tartott első lemezbemutatójuk után két évvel már az egész világot bejárták. A szombat további fellépője a zavarba ejtő, kísérletező zenei tájképeket festő szlovén Širom.

A Hangvetővel közös program.

 

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek