Budapest 2019. nov. 08. (10:00)

Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál - „LEGENDÁK” - David Russel gitárművész mesterkurzusa


Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál - „LEGENDÁK” - David Russel gitárművész mesterkurzusa

Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál / Budapest International Guitar Festival NYILVÁNOS MESTERKURZUS A GRAMMY-DÍJAS DAVID RUSSEL GITÁRMŰVÉSSZEL MASTER COURSE WITH DAVID RUSSEL Jegyek elővételben: 2019. szeptember 30-ig

David Russell (Skócia/Spanyolország)
GRAMMY-díjas gitárművész.

David Russel AIRE LATINO című lemeze Grammy-díjas legjobb klasszikuszenei hangszeres szólista kategóriában.
A gitárművész világszerte híres egyedülálló zenei tehetségéről és inspiráló művészetéről – egyaránt dicséri őt a közönség és a kritikusok.
2003 májusában Es Migjorn díszpolgárává avatták, a Minorca-i faluban, ahol felnőtt, később a településen egy utcát is elneveztek róla (Avinguda David Russell). Ugyanebben az évben a Balearics Konzervatórium becsületrendet adományozott neki. 2005 májusában a vigói konzervatórium róla nevezte el új koncerttermét (Auditorio David Russell), Aire Latino című lemeze pedig Grammy-díjat nyert a legjobb klasszikuszenei szólista kategóriában. Lakóhelyén, a spanyol Nigránban ezüst medállal tüntették ki. Spanyolország legrégebbi gitáregyesülete, az Amigos de la Guitarra 2009-ben tiszteletbeli taggá avatta. 2014-ben tiszteletbeli zenei doktori címet kapott tucsoni Arizonai Egyetemtől, 2018-ban pedig ünnepélyes keretek között bekerült az Amerikai Gitár Alapítvány (Guitar Foundation of Amerika) hírességek csarnokába.
Termékeny stúdiómunkáinak eredménye egy 17 CD-ből álló gyűjtemény, amely a Telarc International gondozásában jelent meg.

 
David Russell (Scotland/Spain)
GRAMMY award winner for his CD AIRE LATINO in the category of best instrumental soloist in classical music.

Classical guitarist David Russell is world renowned for his superb musicianship and inspired artistry, having earned the highest praise from audiences and critics alike.
In May 2003 he was bestowed the great honor of being made "adopted son" of Es Migjorn, the town in Minorca where he grew up. Later the town named a street after him, "Avinguda David Russell".
In November 2003 he was given the Medal of Honor of the Conservatory of the Balearics.
After winning the grammy award, the town of Nigrán in Spain where he resides, gave him the silver medal of the town in an emotional ceremony.
In May 2005 he received a homage from the music conservatory of Vigo, culminating with the opening of the new Auditorium, to which they gave the name "Auditorio David Russell".
In 2009 David was named honorary member of "Amigos de la Guitarra", the oldest guitar society in Spain.
A prolific recording artists, his collection includes seventeen CDs with Telarc International.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Itt a jubileumi Glastonbury fesztivál első nagy neve: Paul McCartney

Itt a jubileumi Glastonbury fesztivál első nagy neve:...

A 2020-as Glastonbury Fesztivál bérleteinek első pakkjait október 3-án, csütörtökön 18 órakor tolták ki a netre, s mindössze 27 perc alatt...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A világhírű gospel-dal története, amelyet eddig már 67 millióan láttak – magyar csattanóval!

Azért valljuk be, még akkor is nagy szám ez, amikor hetente robbannak be olyan dalok, klipek, szövegvideók, amelyeknek pillanatok alatt szalad fel milliókig a számlálójuk. A cikkünk tárgya azonban mindenhonnan nézve egy igazi gospel-dal, nem egy divatos pop-, rock- vagy bármilyen sláger.

Szomorú hírt kaptunk a Budapesti Fesztiválzenekartól

A BFZ arról értesített minket, hogy a megszűnt taót kompenzálni hivatott többlettámogatásból 200 millió forintban részesül, mely összeg az együttes esetében az utóbbi évek taotámogatás-átlagának kevesebb mint 50 százaléka. Szorosabbra húzzák az övet – s ennek jó pár remek programjuk áldozatul esik.

Hogy lehet rávenni tíz 90+-os ukrán asszonyt, hogy felüljön a repülőre...?

Még bő egy hónapunk van karácsonyig. Persze, ami a kereskedelmet illeti, ott már javában áll a bál, de a normál tempóban élőknek az advent a felkészülés időszaka: 2019-ben az első vasárnapja december 1-jére esik, s ekkor lesz az első különleges koncert a Várkert Bazárban, az immáron ötödik alkalommal megrendezett adventi...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek