Neoton 1000
Budapest 2019. nov. 08. (10:00)

Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál - „LEGENDÁK” - David Russel gitárművész mesterkurzusa


Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál - „LEGENDÁK” - David Russel gitárművész mesterkurzusa

Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál / Budapest International Guitar Festival NYILVÁNOS MESTERKURZUS A GRAMMY-DÍJAS DAVID RUSSEL GITÁRMŰVÉSSZEL MASTER COURSE WITH DAVID RUSSEL Jegyek elővételben: 2019. szeptember 30-ig

David Russell (Skócia/Spanyolország)
GRAMMY-díjas gitárművész.

David Russel AIRE LATINO című lemeze Grammy-díjas legjobb klasszikuszenei hangszeres szólista kategóriában.
A gitárművész világszerte híres egyedülálló zenei tehetségéről és inspiráló művészetéről – egyaránt dicséri őt a közönség és a kritikusok.
2003 májusában Es Migjorn díszpolgárává avatták, a Minorca-i faluban, ahol felnőtt, később a településen egy utcát is elneveztek róla (Avinguda David Russell). Ugyanebben az évben a Balearics Konzervatórium becsületrendet adományozott neki. 2005 májusában a vigói konzervatórium róla nevezte el új koncerttermét (Auditorio David Russell), Aire Latino című lemeze pedig Grammy-díjat nyert a legjobb klasszikuszenei szólista kategóriában. Lakóhelyén, a spanyol Nigránban ezüst medállal tüntették ki. Spanyolország legrégebbi gitáregyesülete, az Amigos de la Guitarra 2009-ben tiszteletbeli taggá avatta. 2014-ben tiszteletbeli zenei doktori címet kapott tucsoni Arizonai Egyetemtől, 2018-ban pedig ünnepélyes keretek között bekerült az Amerikai Gitár Alapítvány (Guitar Foundation of Amerika) hírességek csarnokába.
Termékeny stúdiómunkáinak eredménye egy 17 CD-ből álló gyűjtemény, amely a Telarc International gondozásában jelent meg.

 
David Russell (Scotland/Spain)
GRAMMY award winner for his CD AIRE LATINO in the category of best instrumental soloist in classical music.

Classical guitarist David Russell is world renowned for his superb musicianship and inspired artistry, having earned the highest praise from audiences and critics alike.
In May 2003 he was bestowed the great honor of being made "adopted son" of Es Migjorn, the town in Minorca where he grew up. Later the town named a street after him, "Avinguda David Russell".
In November 2003 he was given the Medal of Honor of the Conservatory of the Balearics.
After winning the grammy award, the town of Nigrán in Spain where he resides, gave him the silver medal of the town in an emotional ceremony.
In May 2005 he received a homage from the music conservatory of Vigo, culminating with the opening of the new Auditorium, to which they gave the name "Auditorio David Russell".
In 2009 David was named honorary member of "Amigos de la Guitarra", the oldest guitar society in Spain.
A prolific recording artists, his collection includes seventeen CDs with Telarc International.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Producereket keres az Ocho Macho

Producereket keres az Ocho Macho

Miközben a kormányzat még mindig nem hajlandó megkegyelmezni a zeneiparban tevékenykedőknek, az érintettek egyre kreatívabb formákban próbálnak...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

VeszprémFest: van egy jó meg egy rossz hírünk...

Érkezett némi jó hír az idén szintén a halasztást választó VeszprémFest 2021-es fellépőiről. Meg egy rossz is. De azt ígérik, jövőre 7 napig áll majd a bál több helyszínen!

Focimeccsre, strandra, cirkuszba lehet menni, koncertre még mindig nem

Először azt gondoltuk, a lényeg az, hogy az embereket szét lehessen ültetni, mint a renitenseket a suliban, de kilógott az uszoda meg a strand, nem beszélve a vidéken megtartható 200 mínuszos lagzikról. Szóval, nem értjük, de a téglában lehet a megoldás.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek