Budapest 2020. May. 08. (20:00)

CIMBALOM BROTHERS, MARTHA TÖPFEROVÁ & MILOKRAJ (CZ)


CIMBALOM BROTHERS, MARTHA TÖPFEROVÁ & MILOKRAJ (CZ)

Cimbalom Brothers

Lisztes Jenő - cimbalom
Unger Balázs - cimbalom
Unger Gergő - gitár, tamburabrács
Lisztes László - nagybőgő, basszusgitár
 

 

Martha Töpferová & Milokraj (CZ)

Marta Topferova generációjának egyik legegyedibb hangú énekes-dalszerzője. A Csehországból származó, fiatal korában az Egyesült Államokba vándorló Martát folyamatosan különféle kulturális befolyások érték. Zenei munkáját így cseh öröksége, illetve az amerikai spanyol közösségben megismert a latin-amerikai zene egyaránt meghatározza.


Marta zenei pályafutása két kórusban indult, ahol Pergolesi, Haydn, Poulenc vagy Britten  szerzeményeit adták elő és rögzítették felvételre. Tanulmányai során mind énektudását,  mind hangszeres tudását fejlesztette. 1996-ban New York-ba ment, ahol saját zenei hangjára - amely a a latin-amerikai népzene és kelet-európai zenei gyökereinek sajátos ötvözete - is rátalált.


2012-ben Marta visszatért Prágába, ahol elindította Milokraj („szeretett föld”) nevű projektjét, amely sajátos kulturális hátteréből merít. Amellett, hogy először írt csehül, Marta különböző cseh költők műveit is megzenésítette. A Milokraj első CD-jét az Anděl-díjra (a cseh Grammy) is jelölték világzene kategóriában.

 

Marta Töpferová - ének, cuatro, ütőhangszerek
Stanislav Palúch - hegedű
Marcel Comendant - cimbalom
David Dorůžka - gitár
Peter Korman - basszusgitár

 

 

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek