Miskolc 2020. Mar. 29. (10:30)

Ciróka babakoncert


Ciróka babakoncert

Interaktív koncert a 0-3 éves korosztálynak bababarát környezetben

Forgatókönyvíró és műsorvezető: Bukáné Kaskötő Marietta

Csupa móka és kacagás a Ciróka Babakoncerteken

Folytatódnak a kalandok Zeneországban. A Ciróka babakoncert immáron új helyszíneken jelentkezik. A Zenekar székháza mellett a Népkerti Vigadóban is találkozhatnak a népszerű gyermekprogrammal.

A kezdetek

2014-ben született meg a gondolat a zenekar vezetésében, hogy a legkisebbeknek is kínáljanak zenei programot. Az elképzelés az volt, hogy a zene élményét mesés formában átadjuk az egészen piciknek is. Ehhez hívtuk segítségül Bukáné Kaskötő Mariettát, aki zenetörténészként és pedagógusként alkotta meg a Ciróka Babakoncert alapjait. A szórakozás mellett természetesen tudatosan épülnek be zenepedagógia elemek is a koncertekbe; úgy mint a Kodály-koncepción alapuló szolmizációt, vagy a Kokas-módszer által preferált mozgásos-zenehallgatást, amelyek folytán játékosan sajátíthatnak el a gyerekek zenei ismereteket.

Az évek során folyamatosan csiszolódott és formálódott a program, amelynek eredményeként mára már Miskolc egyik legsikeresebb gyermekprogramjává nőtte ki magát.

A Ciróka Babakoncert 2014-es indulása óta évadonként 3-szor (ősszel, télen és tavasszal) összesen 6 koncertet tartunk. A koncertek helyszíne 2018  tavaszáig a Művészetek Háza oldalcsarnoka volt. Ezt a helyet már kinőttük, s így 2018 őszétől már a Zenekar székházában (Miskolc, Fábián u. 6/a, Fábián Malom) találkozhatnak a programmal az érdeklődők. Amellett, hogy ez nagyobb teret jelent, egy kicsit beleláthatnak a családok a zenekar életébe, s a hangszereket is megtekinthetik közelről. A megszokott 3 turnus mellett, évente 1-2 alkalommal a Népkerti Vigadóba is elvisszük a babakoncerteket. A családias hangulatban zajló hangversenyen a gyerekek adott évszakhoz, vagy ünnepkörhöz kapcsolódó játékokat, dalokat ismerhetnek meg bababarát, játékos környezetben. A zenei nevelés mellett nem titkolt szándékunk, hogy a családoknak teret nyissunk a közös játékra. A műsor koncepciója szerint az egész pici karon ülőktől kezdve, az izgő-mozgó 3 évesekig igyekszünk lekötni minden gyermek figyelmét, ölbéli- és mozgásos játékok kombinálásával. A forgatókönyvíró és műsorvezető, Bukáné Kaskötő Marietta a zenepedagógia különböző eszközeit is segítségül hívja, úgy mint a Kodály-koncepción alapuló szolmizációt, vagy a Kokas-módszer által preferált mozgásos-zenehallgatást, amelyek folytán játékosan sajátíthatnak el a gyerekek új zenei ismereteket. Az interaktív játékok közben szól a zene, a Szimfonikusokból alakult kamaraegyüttesek jóvoltából, majd a hangszereket közelebbről is megismerhetik a lurkók.

A zene, a mese és a mozgás egységének megteremtéséhez szükséges a szülők, kísérők aktivitása is, hisz a gyermekek új, idegen környezetben nehezebben oldódnak, de anyával, apával, papával, vagy mamával könnyebben éreznek rá a játék örömére. A gátlások feloldását segítendő minden alkalomra készül egy barátságos díszletet. Emellett játékok, könyvecskék, hintalovak és mindenféle izgalmas tárgy segíti a családokat abban, hogy otthonosabban érezzék magukat.

A Ciróka babakoncert egy egyedi kezdeményezés Miskolcon. Az aprócskáknak és családjaiknak szóló programot a zenekar szívügyének tekinti, s külön boldogság számukra, hogy indulásától kezdve mindmáig töretlen népszerűségnek örvend.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek