Budapest 2020. febr. 29. (19:00)

Clue, Aenthropy, Nemesteakusztik ➽ Analog Music Café


Clue, Aenthropy, Nemesteakusztik ➽ Analog Music Café

A 2016-ban alakult NemesteAkusztik saját dalokat álmodott egy szál gitárra, basszusgitárra és három teljesen különböző énekhangra. Olyan előadók atmoszférájának megidézésével kísérleteznek, mint az Anathema vagy a Radiohead; saját írású magyar szövegeik személyes üzenetek Pilinszky vagy éppen Nagy László hagyományai nyomán.

Az Ænthropy 2015-ben alakult azzal a céllal, hogy néhol dallamos, néhol súlyos zenét írjunk, a szokásos metal hangszerelést egy csellóval kiegészítve. Dalaink ritkán követik a megszokott dalstruktúrákat, sokkal inkább érzelmi/hangulati utazások egy adott gondolati ív mentén. Zenénket legtöbbször progresszívnek bélyegzik, mi magunk csak instrumentális metalnak mondjuk.

A CLUE 2012-ben alakult budapesti pszichedelikus grunge metal zenekar. zenéjükben ordas gitárriffek keverednek grunge-os énekdallamokkal és pszichedelikus elszállásokkal. Az alapvetően groove-os, dalcentrikus hangzás mellett az instrumentális zenei résuekben előszeretettel alkalmaznak progresszív zenei megoldásokat. Ha azt mondod rock, mi azt mondjuk grunge. Ha azt mondod metal, mi azt mondjuk doom. Ha azt mondod progresszív mi azt mondjuk pszichedelikus.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 Billie Eilish reklámarc lett

Billie Eilish reklámarc lett

A Deutche Telekom reklámját generációja leghíresebb popsztárja narrálja – írja a Kreatív.hu.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Elektronikus zenei előadók és producerek, ide!

Már spoilereztük, hogy a Hangfoglaló Program hetedik évadában elektronikus zenei előadók és producerek kaphatnak támogatást az induló előadói alprogram pályázatán. Szám szerint kettő. Idén alkotóközösségek is jelentkezhetnek a másfél millió forintos támogatásra.

Zenés képregényszínház a Budapest Bárral

Találós kérdés következik: a TRIP és a Városmajori Szabadtéri Színház produkciójának szezonbeli premierje szeptember 14-én lesz az UP Újpesti Rendezvénytérben a Budapest Bárral – hány éves a kapitány?
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek