Budapest 2017. Nov. 10. (19:30)

Család és muzsika


Család és muzsika

Kelemen Barnabás családjának, továbbá a Magyar Állami Népi Együttes zenekarának közös hangversenye.

Kelemen Barnabás korosztályának egyik legkiemelkedőbb, legsokoldalúbb tehetsége mind hegedűművészként, mind brácsásként. Elhivatott kamarazenész és kvartettmuzsikus, karmester. Világszerte tart mesterkurzusokat, 2005-től a Zeneakadémia docense. A világ nagy színpadainak ünnepelt művésze. Csodálatos muzsikája sok koncertlátogató szívét dobogtatja meg nap mint nap.

Nagy megtiszteltetés társulatunk számára, hogy előadásunkon vendégként köszönthetjük őt és családját.

A Magyar Állami Népi Együttes zenekarának hangversenyén olyan muzsikák szólalnak meg, melyek néha egymásra válaszként, népzenei és klasszikus zenei motívumokban jelentkeznek, néha pedig városi cigányzenekari hangzásban teljesednek ki. Barnabás büszkén muzsikálja azokat a dallamokat, melyeket sok esetben nagyapja, a híres cigányprímás, Pertis Pali tett ismertté.

Az ifjú művész felesége, Kokas Katalin, jelenkorunk magyar hegedűs nemzedékének egyik legkiemelkedőbb személyisége. A szólóhangversenyek mellett elsőrangú helyen szerepel életében a kamarazene, ezen belül a vonósnégyes. A koncerten gyermekkori emlékeit megidézve népzenét is játszik. Zenész–pedagógus szülők gyermekeként kitüntetett feladatának tekinti a tanítást is. 2002 óta rendszeresen tart mesterkurzusokat szerte a világban, 2004 óta a Liszt Ferenc Zeneakadémia tanára.

Természetesen ilyen szülők gyermekei nem nőhetnek föl muzsika nélkül: Hanna csengő énekhangja és Gáspár hegedűjátéka teszi teljessé közös koncertünket.

Pál István Szalonna
művészeti vezető

Magyar Állami Népi Együttes

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek