Budapest 2017. Oct. 21. (20:00)

Csuprik Etelka zongorahangversenye


Csuprik Etelka zongorahangversenye
Tisztelettel meghívjuk Önt az október 21.-én 20.00 órai kezdettel rendezendő zongoraestre, melyen Ukrajna egyik legelismertebb zongoraművésznője, Csuprik Etelka lép föl egy bemutatkozó programmal.
A koncert helyszíne a Benczúr Ház (1068 Budapest, Benczúr u. 27.) Fehér Szalon Díszterme, mely meghitt, családias hangulatot ad az előadásnak.
Csuprik Etelka Kárpátalja szülötte. Nagyszőlősön, tíz gyerekes zenész családnak a hetedik gyerekeként napvilágot látott lányka már 3 éves korában egy életre szóló barátságot kötött a zongorával, mellyel már 5 éves korában Chopin No.7. Cis moll Keringőjével és Schubert Szerenádjával lépett fel nyilvános koncerten. Csodagyerekeket megillető hallásával, zenéhez való érzékével, i...mprovizációs tehetségével, kitartó gyakorlásával már gyerekkorban magas szintre emelte zongoraművészetét.
Az ungvári, jelenleg Zádor Dezső nevét viselő Zeneművészeti Szakközépiskola elvégzése után a Lembergi Konzervatóriumban Marina Krych, a Konzervatórium zongoraprofesszora kezei alatt vált nemzetközi szintű zongoraművésszé.
Ennek eredménye, hogy 1988. évben a kijevi Mikola Liszenko nemzetközi zongoraversenyen első helyet, 1990.-ben a moszkvai Szergej Rahmanyinov nemzetközi zongoraversenyen és a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi zongoraversenyen egyaránt a 3 helyet adományozta a szakmai zsűri.
Művészetét Európa több országa is csodálhatta. Elismert karmesterekkel dolgozik együtt mint Ligeti András, Jerzy Salvarovsky, Robert de Koning, Karol Strija, Jansug Kakhidze.
Naxos, Philips, Amadis cégeknél több mint 36 CD-t játszott fel a zeneirodalom legszebb műveiből.
Mint a Lembergi Filharmónia művésze, koncertturnékon eljátszotta Bach WHC köteteinek összes Prelúdium és Fugáját (egy koncert keretében), W. A. Mozart és L. van Beethoven összes zongoraszonátáját. De repertoárjában mindig szerepelnek Liszt Ferenc, Bartók Béla, Kodály Zoltán, Chopin, Szkrjabin, stb. művei.
Jelenleg a Lembergi Nemzeti Mikola Liszenko nevét viselő Konzervatórium professzora, Lembergi és Kárpátaljai Filharmónia művésze, Ukrajna Népművésze érdemrenddel kitüntetett művésze.

Az október 21.-i esti 20.00 órai kezdetű előadás programja:

1. J. S. Bach - WTC 1. kötet - c moll, D dur
2. W. A. Mozart - Sonata n. 8, K. 310.
3. L. van Beethoven - Sonata No. 23. op. 57. "Appassionata"
- szünet -
4. F. Chopin - Polonaise-Fantaisie, op. 61.
5. F. Chopin - Barcarolle, Fis dur Op. 60.
6. F. Liszt - Sonetto 104 del Petrarca, S. 161.
7. Kodály Zoltán - "Marosszéki Táncok"

Ezekkel a koncertekkel szeretnénk elősegíteni, hogy a kárpátaljai magyar ajkú, elsősorban az ukrán állam által már elismert zeneművészek és zenetanárok munkásságát, akik jelenleg is a magyar nemzeti, zenei kultúra Ukrajnai képviselői, zászlóvivői, jelenleg is magyar nyelven szólnak a magyar közönséghez és magyar nyelven oktatják a magyar ajkú gyerekeket, minél szélesebb körben megismertessük és elismertessük a magyar közönséggel.
Belépődíj: 2000 Ft
 Mivel korlátozott a terem befogadóképessége, kérjük jelezze előre szándékát eljönni a koncertre.

Várjuk szeretettel koncertjeinken!
Izsák József
+36204908780
kingagro@gmail.com
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek