Budapest 2017. Dec. 03. (19:00)

Dalnokklub


Dalnokklub

Versek, dallamok, gondolatok.
Házigazda a Radványi - Balog - Borzsák trió.
Vendégek: Szabó Sándor és Becze Gábor valamint a Göncölszekér együttes

A Dalnokklub 1998 szeptemberében alakult Radványi Balázs kezdeményezésére.
A népdalfeldolgozások és versmegzenésítések otthonaként felvállalja az értékes irodalmi-zenei kultúra bemutatásának és megszerettetésének szerepét, és rendszeres, bensőséges kapcsolatot ápol az egyre nagyobb számú, igényes zenére fogékony közönséggel.

Becze Gábor a Kossuth-díjas Kaláka együttes tagja, a NK Combo alapítója és vezetője, Szabó Sándorral – aki Szegedről érkezik – duóban majd Radványi Balázzsal kiegészülve régi és új Kaláka dalokat adanak elő.

A Göncölszekér együttes műsorában felhangzanak a kortárs és XX. századi külföldi és magyar líra és azok romantikus, barokk-rokokó előképei, párhuzamai, ellenpontjai. Nagyvárosi hangulatok, a szerelem öröme-bánata, a köznapok ügyes-bajos dolgai. Szembesülés az idővel: a nap rövidségét, a napszakok és évszakok körforgásának melankóliáját idéző, a történelem kíméletlen fordulatait kommentáló, a semmivel dacoló életörömöt megszólaltató dalok. Szókimondó közvetlenség, fanyar szövegek.
Az együttes tagjai:
Baló András Márton - hegedű, mandolin, bendzsó, harangjáték, ének
Erdősi Péter - gitár, ének
Barthó Zoltán - akusztikus basszusgitár

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek