Budapest 2019. jún. 02. (19:00)

Dalnokklub


Dalnokklub

Versek, dallamok, gondolatok

Május 14. 19.00

Házigazda: Radványi Balázs, Balog Péter, Lányi Adél
Vendég: Savanya István, költő-dalszerző

Savanya István, Calgary-ben (Alberta, Canada) élő költő-dalszerző. Az elmúlt harminc évben a Bow Valley College tanári munkája mellett a nyugat-kanadai magyar diaszpóra kultúrális életének egyik vezetője volt. Önálló szerzői esteken énekelt verseiből adott elő Kanada, az USA nagyvárosaiban, magyar közösségeiben.

Megszólalt számos hazai rádióban, televízióban (Duna tv, Mtv 1., Szegedi tv, Hódmezővásárhelyi tv, Múzsa tv  Cegléd, Lánchíd Rádió stb…) Meghívást kaptam rangos fesztiválokra (pl: Kapolcsi Műveszetek Völgye Kaláka Versudvar, Misztrál Fesztivál), ahol lelkesítő sikerrel mutatkozott be, mint az Észak Amerikában élő és alkotó egyetlen magyar verséneklő.

Aktív koncertszervezőként hazai vezető művészek közül jónéhányat, többek között Tolcsvay Bélát, Nagy Bandó Andrást, Bródy Jánost, Dévai Nagy Kamillát, Berecz Andrást, Vikidál Gyulát, Balogh Kálmánt, Pomázi Zoltánt, az Ökrös,Téka és Dűvő együtteseket mutattam be a helybeli magyar közönségnek.

Az International Society of Poets 2002 óta három alkalommal jelölte az Év Költője címre angol nyelven írott verseiért és tavaly a kortárs költészetben nyújtott teljesítményéért Ezüst Serleg Díjjal jutalmazta. 2013-banl Magyarországon az Ex-Libris Díjat nyerte el.

Megjelent kiadványai:

CD: Otthoni ének, Tollrajzok, Fénytörés, Időkerék, A Szőke Tisza

Június 11. 19.00

Versek, dallamok, gondolatok
Házigazda: Radványi Balázs, Balog Péter, Lányi Adél
Vendég: a Kőbéka együttes

A Kőbéka együttes megzenésített verseket ad elő klasszikus, jazz és népzenei alapokon. Kizárólag akusztikus hangszereken játszik, ha lehet, erősítés nélkül. A repertoáron az ókortól napjainkig szerepelnek versek, de a fő irány a XX. és XXI. századi magyar költészet.
Játszóhelyeik az Egyetemi Színpad, a Kolibri Pince és a Karinthy Szalonban volt, ahol működött a Kőbéka klub. Ide rokon műfajokból hívtak vendég együtteseket egy-egy közös fellépésre. Rendszeresen játszottak a Művészetek Völgyében. Néhány éve az önálló koncertjeik helyszíne a Nyitott Műhely.
Az együttes tagjai:
Deme Csaba – gitár, mandolin, bendzsó, ének
Költő Gábor – gitár, fuvola, furulya, ének
Ujházy Viola – cselló, ének
Vida Kati – hegedű, ének

 

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 Új videoklippel jelentkezett a maszkos Tha Shudras

Új videoklippel jelentkezett a maszkos Tha Shudras

A maszkos előadásmódjáról közismert Tha Shudras zenekar új videoklippel rukkolt elő.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Utoljára lép fel az egykori Edda-tagokkal a Zártosztály

Július 19-én, a miskolci Gárdonyi parkban a hagyományokhoz híven megrendezik az éves-rendes Zárt-Osztálytalálkozót, melyen utolsó alkalommal ad koncertet ebben a formációban: a bakancsos Edda tagokkal kiegészülve felálló zenekar.

Hétrétország fesztivál – ott lesznek a szeren

A szerek és porták köztiválja néven idén is lesz Hétrétország fesztivál Őriszentpéteren augusztus 10-20. között, ahol a zenei kínálatban megtalálható többek közt az Omega, Hobo, a Kistehén zenekar, az Anna and the Barbies és az Ivan & The Parazol is.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek