Budapest 2019. jún. 02. (19:00)

Dalnokklub


Dalnokklub

Versek, dallamok, gondolatok

Május 14. 19.00

Házigazda: Radványi Balázs, Balog Péter, Lányi Adél
Vendég: Savanya István, költő-dalszerző

Savanya István, Calgary-ben (Alberta, Canada) élő költő-dalszerző. Az elmúlt harminc évben a Bow Valley College tanári munkája mellett a nyugat-kanadai magyar diaszpóra kultúrális életének egyik vezetője volt. Önálló szerzői esteken énekelt verseiből adott elő Kanada, az USA nagyvárosaiban, magyar közösségeiben.

Megszólalt számos hazai rádióban, televízióban (Duna tv, Mtv 1., Szegedi tv, Hódmezővásárhelyi tv, Múzsa tv  Cegléd, Lánchíd Rádió stb…) Meghívást kaptam rangos fesztiválokra (pl: Kapolcsi Műveszetek Völgye Kaláka Versudvar, Misztrál Fesztivál), ahol lelkesítő sikerrel mutatkozott be, mint az Észak Amerikában élő és alkotó egyetlen magyar verséneklő.

Aktív koncertszervezőként hazai vezető művészek közül jónéhányat, többek között Tolcsvay Bélát, Nagy Bandó Andrást, Bródy Jánost, Dévai Nagy Kamillát, Berecz Andrást, Vikidál Gyulát, Balogh Kálmánt, Pomázi Zoltánt, az Ökrös,Téka és Dűvő együtteseket mutattam be a helybeli magyar közönségnek.

Az International Society of Poets 2002 óta három alkalommal jelölte az Év Költője címre angol nyelven írott verseiért és tavaly a kortárs költészetben nyújtott teljesítményéért Ezüst Serleg Díjjal jutalmazta. 2013-banl Magyarországon az Ex-Libris Díjat nyerte el.

Megjelent kiadványai:

CD: Otthoni ének, Tollrajzok, Fénytörés, Időkerék, A Szőke Tisza

Június 11. 19.00

Versek, dallamok, gondolatok
Házigazda: Radványi Balázs, Balog Péter, Lányi Adél
Vendég: a Kőbéka együttes

A Kőbéka együttes megzenésített verseket ad elő klasszikus, jazz és népzenei alapokon. Kizárólag akusztikus hangszereken játszik, ha lehet, erősítés nélkül. A repertoáron az ókortól napjainkig szerepelnek versek, de a fő irány a XX. és XXI. századi magyar költészet.
Játszóhelyeik az Egyetemi Színpad, a Kolibri Pince és a Karinthy Szalonban volt, ahol működött a Kőbéka klub. Ide rokon műfajokból hívtak vendég együtteseket egy-egy közös fellépésre. Rendszeresen játszottak a Művészetek Völgyében. Néhány éve az önálló koncertjeik helyszíne a Nyitott Műhely.
Az együttes tagjai:
Deme Csaba – gitár, mandolin, bendzsó, ének
Költő Gábor – gitár, fuvola, furulya, ének
Ujházy Viola – cselló, ének
Vida Kati – hegedű, ének

 

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Bazilika előtt ad koncertet Will Smith aka Fresh Prince

A Bazilika előtt ad koncertet Will Smith aka Fresh Prince

Szeptember 25-én született Will Smith. Ekkor éppen Budapesten tartózkodik majd, így az 51. születésnapját egy koncerttel ünnepli meg a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az orosz kultúra lovagja: interjú Emelianov Anatolijjal, a Royal Moscow Balett alapítójával

A kitartás személyes megtestesítője, akit az orosz kultúrához való hozzájárulásért lovaggá is ütöttek, balett-táncosként kezdte. A hattyúk tava című balettelőadását 2019-ben két alkalommal is láthatja a magyar közönség.

Dj Dominique-nek volt egy álma – most megtölti vele az Arénát

"Az volt az álmom, hogy megteljen az Aréna sérült fiatalokkal és rászoruló idős emberekkel” – nyilatkozta Várkonyi Attila, és azt mondhatnánk, szerencsés ember, mert ez az álma többször is valóra vált, azonban ez nem szerencse: nagyon sok munkával és rengeteg zenész barát segítségével valósul meg.

Itt az első magyarországi Beatles Fesztivál – forró csokival, Lennon-sapkákkal, koncertekkel

Az első magyarországi Beatles Fesztivált – a Beatles Weekendet október 5-én és 6-án tartják: első nap az Analog Music Hall-ban, a második napon pedig a Hard Rock Cafe-ban.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek