Budapest 2020. May. 20. (20:00)

Damon Albarn


Damon Albarn

Igazi szenzáció, világsztár világpremierje a Müpában! Damon Albarn, a brit popzene elmúlt harminc évének egyik kulcsfigurája Budapesten is bemutatja legújabb, Izland ihlette művét, amelyet nagyzenekarral (vonósokkal, fúvósokkal, ütősökkel, elektronikával), hatásos vizuális körítéssel ad elő. A Blur és a Gorillaz énekesét intim térben látni kivételes esemény, úgy meg különösen, hogy a 2020 májusi premierturné tizenkét állomása közül a Müpa-koncert lesz a második - és az egyetlen - nem nyugat-európai!

Damon Albarn vitathatatlanul a modern könnyűzene egyik legjelentősebb alakja: a Blur élén megalkotta a brit gitárpop egyik legizgalmasabb életművét, a Gorillazzal a 21. századi színes popzenének szabott új utat, a The Good, The Bad & The Queen és a Rocket Juice & The Moon szupergrupok élén pedig bátran keresztezett stílusokat. Az afrikai zene inspirációját, kölcsönhatásait számos remek lemezen, nagyszerű projekttel bemutatta már (Mali Music, Kinshasa One Two, Africa Express). 2014-es szólóalbuma (Everyday Robots) a személyességén túl 21. századi problémákon filozofál - például azon, hogy merre tart az emberiség vagy a természet és a technika ellentétességén -, ahogy jelentős színpadi művei is. A Monkey: Journey To The West egy klasszikus kínai történet megzenésítése, a Dr Dee pedig brit opera. Albarnt régóta inspirálja Izland - ő szerezte a 101 Reykjavík filmzenéjét is -, The Nearer The Fountain, More Pure The Stream Flows című legújabb alkotását is „spirituális otthona” ihlette: az idő múlása, a természet sérülékenysége.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek