Debrecen 2019. Oct. 08. (19:45)

DON GIOVANNI (élő operaközvetítés)


DON GIOVANNI (élő operaközvetítés)

A londoni Royal Opera House 2019/20-as évadának élő mozis közvetítéssorozata október 8-án elkezdődik a debreceni Apolló moziban!

Jegyek kaphatók a Kölcsey Központban, az Apolló moziban és online a fonixinfo.jegy.hu weboldalon!

A Royal Opera House’s Live Cinema Season a 2019/20-as évadban ismét világszínvonalú balett- és operaelőadásokat kínál a nézőknek. A több új produkciót és népszerű klasszikusokat felvonultató repertoárt a világ 40 országában, több mint 1000 filmszínházban közvetítik a Covent Gardenből. Az idei évadban többek között olyan világsztárok előadásában csendülnek fel az ismert dallamok, mintJonas Kaufmann, Bryn Terfel, Erwin Schrott, Nina Stemme és Szonja Joncseva, a Royal Balett előadásában pedig ismét műsorra kerülnek a legnépszerűbb klasszikusok, köztük a Hattyúk tava.

DON PASQUALE (Opera)

Élő közvetítés: 2019. október 24. csütörtök, 20:30
Az előadás hossza: 2 óra 30 perc, egy szünettel
Az előadás nyelve: olasz, angol felirattal

Zene: Gaetano Donizetti
Rendező: Damiano Michieletto
Karmester: Evelino Pidò
Főszereplő: Bryn Terfel

Donizetti klasszikusának új produkciójában a világhírű walesi basszbariton, Bryn Terfel alakítja a főszerepet.

CONCERTO / ENIGMA VARIÁCIÓK / RAYMONDA III. felvonás (Balett)

Élő közvetítés: 2019. november 5. kedd, 20:15
Az előadás hossza: körülbelül 3 óra

Zene: Gaetano Donizetti
Rendező: Damiano Michieletto
Karmester: Evelino Pidò
Koreográfus: Rudolf Nurejev, Marius Petipa nyomán

Ez a különleges balett triptichon hűen reprezentálja a Royal Ballet világszínvonalú társulatának sokszínűségét, Marius Petipa és Rudolf Nurejev klasszikusaitól kezdve a társulat saját koreográfusainak munkáiig, amelyek világszerte ismertté tették a brit balettművészetet.

COPPÉLIA (Balett)

Élő közvetítés: 2019. december 10. kedd, 20:15
Az előadás hossza: 2 óra 30 perc, egy szünettel

Zene: Léo Delibes
Koreográfus: Ninette de Valois, Lev Ivanov és Enrico Cecchetti nyomán

A Royal Ballet repertoárjába idén visszatér Coppélia megkapó története szerelemről és árulásról, a Royal Ballet alapítója és a brit balettművészet nagyasszonya, Ninette de Valois magával ragadó koreográfiájával.

CSIPKERÓZSIKA (Balett)

Élő közvetítés: 2020. január 16. csütörtök, 20:15
Az előadás hossza: 3 óra, két szünettel

Zene: Pjotr Iljics Csajkovszkij
Koreográfus: Frederick Ashton, Anthony Dowell és Christopher Wheeldon, Marius Petipa nyomán

A Csipkerózsika, az orosz balett egyik legnagyobb klasszikusa alapozta meg a második világháború után a Royal Ballett világsikerét, és 1946 óta újra meg újra elvarázsolja a Covent Garden közönségét. Hatvan évvel később, 2006-ban a társulat vezető koreográfusainak közreműködésével felújították az eredeti produkciót, visszahozva a színpadra Oliver Messel pazar díszleteit és jelmezeit.

BOHÉMÉLET (Opera)

Élő közvetítés: 2020. január 29. szerda, 20:45
Az előadás hossza: 2 óra 35 perc, egy szünettel
Az előadás nyelve: olasz, angol felirattal

Zene: Giacomo Puccini
Rendező: Richard Jones
Karmester: Emmanuel Villaume
Főszereplők: Szonja Joncseva, Charles Castronovo

A világ egyik legnépszerűbb operája Puccini klasszikus dallamaival és Richard Jones új rendezésében tér vissza a Royal Opera House színpadára. A 1830-as évek Párizsában játszódó, megható történetben Mimit a bolgár szopráncsillag Szonja Joncseva, Rodolfót a világ vezető operaházaiban rendszeres fellépő amerikai tenorsztár, Charles Castronovo alakítja.

MARSTON & SCARLETT VILÁGPREMIER (Balett)

Élő közvetítés: 2020. február 25. kedd, 20:15
Az előadás hossza: 3 óra

Koreográfus: Cathy Marston, Liam Scarlett

Cathy Marston koreográfus korábban a Royal Opera House táncosa volt, jelenleg a Bern Ballett igazgatója. A Royal Ballett nagyszínpadára álmodott előadásának inspirációja Jacqueline du Pré csellista jelentőségteljes élete és karrierje volt. A program második részében a Royal Ballett saját koreográfusa, Liam Scarlett legújabb művének világpremierjét láthatják a nézők.

FIDELIO (Opera)

Élő közvetítés: 2020. március 17. kedd, 20:15
Az előadás hossza: 2 óra 30 perc, egy szünettel
Az előadás nyelve: német, angol felirattal

Zene: Ludwig van Beethoven
Rendező: Tobias Kratzer
Karmester: Antonio Pappano
Főszereplők: Jonas Kaufmann, Lise Davidsen

Beethoven egyetlen operája valódi mestermű, kockázatvállalás és diadal lenyűgöző története. A Royal Opera House zeneigazgatója, Antonio Pappano által vezényelt előadásban a tenor világsztár Jonas Kaufmann alakítja Florestant, a politikai foglyot; felesége, Leonóra szerepében pedig Lise Davidsent láthatjuk. A bátor asszony önmagát Fideliónak álcázva próbálja megmenteni férjét.

HATTYÚK TAVA (Balett)

Élő közvetítés: 2020. április 1. szerda, 20:15
Az előadás hossza: 2 óra 55 perc, két szünettel

Zene: Pjotr Iljics Csajkovszkij
Koreográfus: Liam Scarlett, Marius Petipa és Lev Ivanov nyomán

Liam Scarlett szemet gyönyörködtető 2018-as új produkciója visszatér a Covent Garden színpadára. A Royal Ballett teljes társulatát felvonultató előadás valódi remekmű, melyben az elátkozott szerelmesek története számos felejthetetlen pillanatot nyújt a nézőknek.

PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK (Opera)

Élő közvetítés: 2020. április 21. kedd, 20:00
Az előadás hossza: 3 óra 10 perc, egy szünettel
Az előadás nyelve: olasz, angol felirattal

Zene: Pietro Mascagni (Parasztbecsület), Ruggero Leoncavallo (Bajazzók)
Rendező: Damiano Michieletto
Karmester: Daniel Oren

Két operaklasszikust ötvözve nyerhetünk betekintést egy dél-itáliai falucska életébe, ahol egy vándorszínház érkezése után hihetetlen érzelmek törnek elő az ott lakókból. Damiano Michieletto díjnyertes rendezése sugárzóan élénken jeleníti meg a titkos szerelem és a kontrollálhatatlan féltékenység megdöbbentő következményeit.

DANTE PROJEKT (Balett)

Élő közvetítés: 2020. május 28. csütörtök, 20:15
Az előadás hossza: 3 óra

Zene: Thomas Adès
Koreográfus: Wayne McGregor
Design: Tacita Dean

Az Isteni színjáték epikus túlvilági utazását a Royal Ballett úttörő szellemű rezidens koreográfusa, Wayne McGregor álmodta színpadra azzal a céllal, hogy közelebb hozza a nézőkhöz Dante rendkívüli vízióját. A baletthez a világhírű kortárs zeneszerző Thomas Adès komponált zenét, az előadás sajátos látványvilága az elismert fotóművész, filmes és festő Tacita Dean munkáját dicséri.

ELEKTRA (Opera)

Élő közvetítés: 2020. június 18. csütörtök, 20:45
Az előadás nyelve: német, angol felirattal

Zene: Richard Strauss
Rendező: Christof Loy
Karmester: Antonio Pappano
Főszereplők: Nina Stemme, Karita Mattila

Strauss rendkívül izgalmas és merész módon dolgozta fel a kalsszikus görög tragédiát, amely a díjnyertes rendező, Christof Loy új rendezésében az idei évad utolsó moziközvetítése a Royal Opera House-ból. Az operaház zeneigazgatója, Antonio Pappano vezényletével a muzsika mesterien ötvözi az erőszakos és a gyengéd érzelmek rezgéseit. A kiváló szereposztással színre vitt darab címszerepét Nina Stemme alakítja (akit az előző szezonban Brünnhildeként ismerhettünk meg); Klütaimnésztra, az elátkozott királyné szerepében Karita Mattila finn operacsillag debütál.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek