Budapest 2020. Apr. 01. (20:00)

Dudu Tassa & The Kuwaitis - Irak 'n' roll


Dudu Tassa & The Kuwaitis - Irak 'n' roll

Az izraeli Dudu Tassa tizenhárom éves volt, amikor 1990-ben Loving The Songs címmel megjelent első albuma. Csodagyereknek tartották, és annak megfelelően sorra ontotta is a lemezeket, de Nyugaton csak a 2009-es In the End You Get Used to Everything keltett visszhangot, melyen a Radiohead gitárosa, Jonny Greenwood is szerepelt. Az igazi csoda azonban még váratott magára két évig, amikor egy ládikóban Dudu rátalált nagyapja és az ő testvére felvételeire.

A modern iraki zene megteremtőiként jegyzett Daoud és Saleh Al-Kuwaiti a legnépszerűbb szerzők közé tartozott a múlt század első felében, akiknek az arab zenei világ olyan csillagai kérték közreműködését, mint Umm Kulthum és Mohamed Abdel Wahab. Aztán az első arab-izraeli háború kitörése után Izraelben telepedtek le, és az Izraeli Rádió arab zenekarának szólistáiként ragyogtak tovább, azon kevesek közt, akiket egyaránt csodált az arab és a zsidó hallgatóság. A gitáros-énekes Dudu Tassa rögvest a maga rockos képére gyúrta szerzeményeiket: 2011-ben Dudu Tassa and the Kuwaitis, 2015-ben Ala Shawati, 2019-ben pedig El Hajar című lemezeivel hajtott fejet elődjei előtt - megalkotva a klasszikus arab dalok, a progresszív „irak 'n' roll” és az elektronikus zenék különleges elegyét. Ennek a három albumnak az esszenciájával érkezik hazánkba, hogy a közel-keleti és messzi nyugati koncerttermek után a Müpa közönségét is elvarázsolja.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek