Budapest 2017. Aug. 25. (19:30)

Ealing Youth Orchestra (UK), Karmester: Leon Gee


Ealing Youth Orchestra (UK), Karmester: Leon Gee
Bakáts Feszt (Bakáts tér - Nagyszínpad_)

Az Ealing Ifjúsági Zenekar, Anglia egyik vezető ifjúsági zenekara. Repertoárjukon a 19. és 20. századi szimfonikus művek széles skálája szerepel. A zenekarnak jelenleg 85 tagja van, 13-19 év közötti fiatalok, nyugat London 30 iskolájának legjobb zenei tanulmányokat folytató diákjai közül válogatva. A zenekar először tesz látogatást Magyarországra. Három koncertet tartanak: Budapesten a Bakáts Feszten, a Gödöllői Királyi Kastélyban és Vácon a Fehérek templomában. A zenekar 1959-ben alakult meg nyugat London Ealing külvárosában. A zenekar egy évben 5 koncertet ad, ezen kívül egy nyári koncert turnéjuk van Európában. 
Legutóbb Lengyelországban, Spanyolországban, Németországban, Belgiumban és Franciaországban jártak. Az Ealing Ifjúsági Zenekar jelenlegi művészeti igazgatója, karmestere: Leon Gee.

Leon Gee  - karmester

Leon Gee karmester zenei tanulmányait mint hegedűs kezdte, majd a Birminghami Zenei Főiskolán szerzett karmester diplomát Jonathan Del Mar professzornál. További karmesteri tanulmányokat folytatott Csehországban, Dartingtonban Diego Massonnál és Peter Robinsonnál a British Youth Opera Társulatnál. Mint fiatal segédkarmester dolgozott a Londoni Philharmonic Orchestra-nál, Franz Welser-Möst mentorsága alatt. Vendég karmesterként vezényelte a London Philharmonic Orchestrát, az English Chamber Orchestrát, a Birmingham Royal Ballet zenekarát és  és a  Shanghai Symphony Orchestrát. A jelentősebb híres zenekarok vezénylése mellett Leon számos amatőr és ifjúsági zenekart is vezényelt. Munkásságában kiemelkedő, hogy ő volt az alapító zenei igazgatója a London Philharmonic Youth Orchestra-nak. Leon jelenleg zenei igazgatója a Windsor & Maidenhead Symphony Orchestra- nak, karmestere az  Ealing Youth Orchestra - nak a National Scouts & Guides Symphony Orchestra - nak és a  London College of Music LCM Sinfonia- nak.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Ez a Vad Fruttik új dalának története

Ez a Vad Fruttik új dalának története

Nincs vissza címmel új dallal és a hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Egy tragédia miatt elhalasztották, most megvan a Call Me Karizma-koncert új időpontja

Bár tavaszi koncertturnéját egy, a dobosa életében bekövetkezett tragédia miatt halasztani kényszerült, Call Me Karizma betartotta ígéretét és itt az új dátum a budapesti koncertjére, úgyhogy mindenki átírhatja a naptárjában: Call Me Karizma – november 3., Turbina.

Bazi nagy majális a Bakáts téren: közös koncertet ad a Duckshell és a Besh o droM

Nem csak a munka ünnepét, hanem Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulóját is megünneplik 2024. május 1-én, szerdán a Ferencvárosban.
Új koncertek