Budapest 2019. Dec. 07. (20:00)

Eastern Boundary Quartet


Eastern Boundary Quartet
Közreműködik:
  • Borbély Mihály - szaxofon
  • Michael Jefry Stevens - zongora
  • Joe Fonda - nagybőgő
  • Bágyi Balázs - dob

A New York-i avantgarde zene jelentős párosának találkozása a közép-kelet-európai lüktetéssel, a hazai etno-jazz műfaj két erőteljes egyéniségével. Koncertjeiken saját szerzeményeiket hallhatjuk szabad rögtönzésekkel társítva, zenei gondolatok határokon átívelő párbeszédét, az improvizáció egybekovácsoló erejével. A formáció tagjai 2007 májusában Budapesten a Nyitott Műhelyben játszottak először együtt. Az egymásra találás friss élményének izgalmas zenei lenyomatát örökítette meg az akkor rögzített koncertlemez, a Keleti Határszél / Eastern Boundary, amely még abban az évben megjelent. Icicles című következő albumuk, a tengerentúlon és Európában egyaránt jelentős pozitív kritikai visszhangot kiváltva 2010-ben került piacra a berlini Konnex Records gondozásában.

Az együttes tagjai az improvizáció igazi mesterei, produkciójuk ereje, zenei mondanivalója élőben tud igazán kiteljesedni. Számos alkalommal turnéztak Európában és az Egyesült Államokban.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.

Sárarany vinyl – Fekete Jenő 60.

A magyar blueslegenda 60. születésnapját, a pályán eltöltött első 40 évét és az idei Record Store Day-en megjelenő “sárarany” dupla vinyl kiadását ünnepli április 27-én az A38 hajón egy erre az alkalomra alakult, friss formációval.
Új koncertek