Budapest 2019. Dec. 03. (20:00)

Esti Kornél - Itt maradtam az éjszakában


Esti Kornél - Itt maradtam az éjszakában

Karrierje eddigi legnagyobb szabású koncertjére készül az Esti Kornél, az ország egyik legnépszerűbb alternatív rockzenekara. Ez lesz a szextett első olyan fellépése, amely során közismert dalaikból, illetve azokhoz illeszkedve egy tematikus program áll össze, amelyet Beck Zoli, a 30Y frontembere alkot meg és mesél el a közönségnek. A történet az éjszaka különböző fázisain keresztül nyújt betekintést az emberi lélek mélységeibe, a koncepcióhoz pedig az átdolgozott megszólalás mellett filmes alapokra helyezett vizuális elemek társulnak.

A mezőtúri gyökerű zenekar 2006-os indulása óta folyamatos építkezéssel ér el egyre szebb eredményeket, pályáját egyre több teltházas koncert jellemzi, egyre nagyobb helyszíneken. A Müpa Fesztivál Színház termében 2017-ben elfogyott minden jegy fellépésükre, azóta pedig csak tovább nőtt népszerűségük, nem kis részben 2018-as, eddigi legsikeresebb, ötödik nagylemezüknek köszönhetően. Az Eltűnt idő című remek album témái a tini kori indulás, majd az egyetemi évek jellegzetes problematikája után a korosodás útjára lépve az általánosabb létkérdéseket feszegetik. A közérzet-dalokat a hazai színtér egyik legösszetettebb zeneisége emeli ki a mezőnyből, műfajai a lendületes indie rocktól a kifinomult art rockig terjednek a széles, mégis egységes skálán. Ezen az estén ráadásul nagyszabású körítéssel (iamyank elektronikájával, továbbá vonós és fúvós hangszerekkel megtámogatva) szólnak egy fiktív főhős történetének keretében az emberi élet értelméről, törékenységről, erőről, ösztönről vagy éppen elvágyódásról, új dolgok felfedezéséről.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek