Budapest 2021. jún. 02. (20:00)

Gáspár Károly Trió - Lemezbemutató


Gáspár Károly Trió - Lemezbemutató

Gáspár Károly Trió - Lemezbemutató

Közreműködik:
Gáspár Károly - zongora
Horváth Balázs - bőgő
Varga Bendegúz - dob

Gáspár Károly zongorista a hazai jazz élet egyik meghatározó szereplője. Triójával friss és előremutató zenét játszanak, mely ugyanakkor tiszteletben tartja a jazz mainstream gyökereit is. 2017-ben megjelent, The Outsider című, Fonogram-díjra jelölt albuma után 2019-ben jelentkezett a Salvation címet viselő koronggal, rajta saját kompozíciói mellett egy Horváth Jenő-szerzeménnyel, valamint Charlie Haden néhány kompozíciójának átiratával. Idén megjelent a trió harmadik albuma, Philosophy címmel a Tom Tom Recordsnál, amelyen – az előző két lemez vonulatát követve – romantikus és esztétizáló muzsikát hallhatunk a klasszikus zene hatásaival fűszerezve. A korongon hat Gáspár Károly-kompozíció mellett két jazz standard csendül fel, az I Fall in Love Too Easily, valamint az Emily. Neumann Balázs így ír a címadó dalról: „A Philosophy témája igen komplex kompozíció, amely sokat elárul Gáspár Károly zenei, s a világgal kapcsolatos filozófiájáról, hitvallásáról. Érdekes megfigyelni, hol hallható egyedül a zongora, s hol kéri két nagyszerű zenésztársa segítségét. Károly nagyon szereti a »klasszikus-harmonizálást«, azon belül az ereszkedő basszusvezetést, és nagyon ízlésesen integrálja a jazz-be”. A koncerten először lesz hallható élőben a lemezanyag, amelyen Gáspár Károly állandó zenésztársai, Horváth Balázs bőgős és Varga Bendegúz dobos lesznek társai a színpadon.

Az Opus Jazz Club csak védettségi igazolvánnyal látogatható.
A maszkviselés az étel- és italfogyasztás idejét kivéve kötelező a BMC területén.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A hétvégén Múzeumok éjszakája – rengeteg zenei program a kínálatban

A hétvégén Múzeumok éjszakája – rengeteg zenei...

Június 26-án rendezik meg a Múzeumok éjszakáját, amelyen országszerte koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

500 fő felett is lehet rendezvényt tartani

Amennyiben az szabadtéren van, viszont kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet részt venni rajta – írja a Magyar Közlöny. Megpróbáltuk értelmezni a legfrissebb szabályokat, reméljük, úgy értettük, ahogy kellett.

A Monarchia bálja, Európai Tánckaraván, Szalonna és Bandája: jubileumot ünnepel a Duna Karnevál

Idén hazai hivatásos és amatőr táncegyüttesek közreműködésével rendezik meg a Duna Karnevált. A 25 éves múltra visszatekintő rangos kulturális fesztivál június elején egy különleges 'Best of' gálaműsorral készül, valamint itt ad jubileumi koncertet a 15 éves Pál István Szalonna és Bandája. Június 11-én és 12-én a...

Buli van a BalatonParton – jön Fritz Kalkbrenner és a Nouvelle Vague is!

Nagyon úgy tűnik, hogy felpezsdül az élet idén nyáron az egykori pártüdülőben, mert először azt jelentették be, hogy a STRAND fesztivál költözik át Zamárdiból a Club Aligába, most pedig egy teljes programsorozatról kaptunk hírt, amely a BalatonPart nevet kapta.

Egy SMA-s kisfiúért szól az Ocho Macho legújabb dala

A klipet már mi is bemutattuk a Facebookon, de a teljes történetet csak most ismertük meg hozzá. A zenekar ezúttal a négy éves, SMA-val küzdő Olivér megsegítésére csapott a húrok közé.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek