Budapest 2021. szept. 28. (19:00)

Guessous Mesi: „Átváltozás – Dalok & Sorsok” lemezbemutató koncert


Guessous Mesi: „Átváltozás – Dalok & Sorsok” lemezbemutató koncert

Az albumon szereplő dalok inspiráló igaz történeteket, valós emberi sorsokat mutatnak be. Egy izgalmas fúziós zenei világot kelt életre a dalanyag, melyben a könnyűzenei, népzenei, jazz és klasszikus zenei megoldások szinte észrevétlenül fonódnak össze.

A szerzemények nem csak művészeti alkotások, hanem társadalmilag is fontos üzeneteket rejtenek. Hallgatva őket sorsok, etnikumok, kultúrák egymást gazdagító szövetébe csöppenhetünk bele. A lemez fókuszában a változás, változtatás, a meghatározó életszakaszok, a mindennapi élet adta örömök és nehézségek, valamint azok leküzdése szerepel. A dalok közül két dalt Mesi életének két meghatározó szakasza ihlette: gyerekkori daganatos betegsége, – melyből teljesen felépült, – illetve anyává válása. A többi dalt a Cseppkő Gyermekotthon, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a MUS-E Magyarország valamint a Pető Intézet által megismert gyermekek és felnőttek sorsa ihlette, akik a sok nehézség ellenére megőrizték pozitív életszemléletüket, így példaként szolgálhatnak mindannyiunk számára.

Zenei anyag:

Az „Átváltozás dalfűzér” darabjai Guessous Mesi pályáján rendhagyó állomást képviselnek. Egyrészről – a három többnyelvű lemez után – ez az első teljesen magyar nyelvű lemeze az énekesnek. Másik különlegessége pedig, hogy a népdalok szövegei és dallamai mellett saját vagy más szerzők szövegei és dallamai is szerves részét képezik a zenei anyagnak. Így a lemez egyfajta közös „játszótere” a népdalok anonimitásának és a szerzői lét gyümölcseinek.

“Mindenkiben ott él egy kicsi hős, ami „megmozgat száz hegyet”, aki átváltozik pillangóvá, vagy Vasemberré, vagy csak egyszerűen képes a buktatókon önmagát és másokat is átsegíteni. Egy olyan „fényes szikra”, ami „nem parancsol és nem panaszol” és igazán szeret. Ez a „fényes szikra” ott lakozik mindannyiunkban.” – vallja az énekesnő.

Guessous Mesi zenésztársai:

Arif Erdem Ocak (gitár)

Barvich Iván (kaval, ney, tamburacselló, tamburabrácsa)

Boros Gerzson Dávid (bendir, darbuka, udu, csörgők)

Kertész Ákos (dob, wavedrum)

Marouan Benabdallah (zongora)

Máthé László (bőgő)

Ölvedi Gábor (frame drum, tapan)

Tóth Szabi (szitár)

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Megérkezett a Szuperkoncert hivatalos aftermovie-ja

Megérkezett a Szuperkoncert hivatalos aftermovie-ja

Azok számára, akiknek nem volt lehetősége a helyszínen tombolni vagy azoknak, akik szeretnék felidézni a koncert legjobb pillanatait: megérkezett az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hét év után a OneRepublic visszatér Budapestre

2015-ben a OneRepublic telt házas koncertet adott a Budapest Arénában, amely emlékezetes maradt a rajongók számára, és tucatnyi lelkes kritikát is begyűjtött. 2022. május 13-án újratöltik az élményt.

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Te hogyan hallgatsz zenét? Most elmondhatod!

Nemzetközi kutatás indított az EEnalrge Europe elnevezésű nemzetközi, kis klubokat támogató projekt a zenehallgatási szokásokról.

Ők az MTV EMA gála magyar jelöltjei

A tavalyi virtuális közvetítés után idén ismét élő show-ként lesz látható világszerte az MTV EMA díjátadója. Ráadásul Budapestről! A november 14-én a Papp László Budapest Sportarénában megrendezésre kerülő globális eseményen várhatóan világsztárok lépnek majd fel.
Új koncertek