Budapest 2019. Mar. 22. (20:00)

Gyárfás - Premecz Organ Trio, vendég: Szarvas Dávid


Gyárfás - Premecz Organ Trio, vendég: Szarvas Dávid
Közreműködik:
  • Gyárfás István - gitár
  • Premecz Mátyás - Hammond orgona
  • Jeszenszky György - dob
  • Szarvas Dávid - ütőhangszerek

„Régi vágyam együtt játszani egy valódi Hammond orgonával, amit egy igazán avatott mester szólaltat meg. Fogarasi Jánossal – akit a szakma egyszerűen csak „Fogar”-nak hívott és aki a hangszer talán leghitelesebb megszólaltatója volt kis hazánkban – többször is volt szerencsém koncertezni. Halála előtt gyakran búcsúzott el tőlem ezekkel a szavakkal: Gyafi, kéne együtt csinálnunk egy lemezt! Ez vele sajnos soha nem jött össze…

Évekkel később, a Gyárfás–Premecz Organ Trióval mégis megvalósult a régi álmom. Ennek első kézzelfogható megnyilvánulása ez a hanglemez. Az albumon a legendás B-3-as Hammond orgonát Premecz Matyi szólaltatja meg (rá, mint ígéretes tehetségre még Fogar hívta fel a figyelmemet), a trió harmadik tagja pedig régi harcostársam, a nagyszerű dobos, Jeszenszky Gyuri.

Vajon mit kezdene egy vásári verklis (wurlitzeres, másnéven organ grinder) egy Hammond orgonával? Ezen fantáziáltam, miközben elkezdtem megírni az Organ Grinder’s Suite dalait. A lemez az 50-es években világhódító körútjára indult stílust idézi fel, emléket állítva az irányzat legjelentősebb képviselőinek. A dalok hangvételében, és a címekben megpróbáltam finoman utalni a műfaj legkiemelkedőbb előadóira. Vajon felismeri őket a hallgató?”

(Gyárfás István a nemrég alakult Gyárfás - Premecz Organ Trio Organ Grinder's Suite címmel tavaly megjelent első albumáról.)

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon...

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Micimackó állás nélkül az utcán kóborol... – a költészet napja Bornai Tiborral és Karinthy Verával

Aki szereti a verseket, a költészetet az minden év április 11-én biztosan talál egy jó programot ehhez kapcsolódóan. Az idei Magyar Költészet Napján a Csili Művelődési Központban Karinthy Vera és Bornai Tibor Öt Karinthy és én című estjét láthatta a közönség.

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a Bánkitó szervezői is hoztak egy hasonló döntést, igaz, ők csak "arrébb tolják" a fesztivált.
Új koncertek