Budapest 2018. Aug. 18. (10:30)

Gyerekkoncertek a Kobuciban // Rutkai Bori Banda


Gyerekkoncertek a Kobuciban // Rutkai Bori Banda

Rutkai Bori énekes, képzőművész, dalszerző, szövegíró, mesekertész. Bori és a zenekar első gyereklemeze 2009-ben készült el Hébe-Hóba Banda: Vacka dalok címmel a Kossuth Rádió megbízásából a Vacka Rádió című hangjátékhoz.
2014-ben jelent meg a Sárkányjárgány című könyv és lemez, amely már Rutkai Bori Banda néven, Bori dalszövegei alapján készült. Ezzel a képzeletbeli közlekedési eszközzel járták be a zenebirodalom közeli és távoli tájait, utasaikkal bebarangolták szinte az összes földrészt, sőt még a világűrbe is kirándulást tettek, miközben a Sárkányjárgány számos gyerek és szülő „házi kedvence” lett.
A 2016-ban a Pizsamátor dalai folytatták a bulizós kaland-dalok sorát. A Pizsamátorok köztünk vannak és bármivé képesek átváltozni; hol kalózok, hol bunkerépítők, máskor porszívó szelídítők, piciklis artisták, balatoni indiánok, vagy éppen a Rizibizi Diszkóban halandzsázó maharadzsák. Ahogy átváltoznak a Pizsamátorok, úgy töltődnek fel varázslattal a hétköznapi történések, színeződnek ki a családi élet megszokott eseményei.
A Hóváró című válogatáslemezre 2017 decemberében a zenekar a már korábban megjelent téli dalait gyűjtötte össze. A táncos nóták megidézik a téli tájat és a téli napokat, amikor a hó szitál, a szánkó száll, amikor a dal szárnyán repül a Hócsalád. A csillagtitkos éjszakákat, mikor nyílik a dió- és narancshéj, amikor a távoli hegyek felől egy piros ruhás, titokzatos vendég érkezését várjuk.
2018-ban a zenekar legújabb lemeze, az Űrdöngölők még távolabbi, űrbéli tájakra kalauzol bennünket. Hatalmas tejúthajókon, színpompás, repülő csészealjakon, szárnyas picikliken érkeznek az Űrcsűrbe a táncos lábú vendégek. Dj Bácsi pörgeti a bakelitlemezeket, harsog a robotfalvi trappolós, kvartyognak a fánkitáni rugózós guminóták, sutyorognak a Qpi-szigetek varázsénekei, kinyílnak a dzsungelszerenádok pirosló hangszirmai. A legkülönösebb dalok pedig egy Föld nevű, titokzatos bolygóról érkeznek.
A táncos dalok egyik játékból a másikba repítenek, a dalszövegek humortól, nyelvi leleményességtől szikráznak, Bori saját kezűleg készített, horgolt bábjaival, kellékeivel kelti életre a mesedalokat, és ha lehetőség van rá, festményeiből készült vetítés is gazdagítja az előadást. A gyerekek zenei idegenvezetőikkel kalandról kalandra vándorolnak, s közben nemcsak ők, de a szülők is önfeledten szórakoznak.

*****

További gyerekkoncertek a Kobuciban:

augusztus 25 - Kaláka
szeptember 1 - Xiloton Ütőegyüttes

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek