Gyula 2020. Aug. 22. (19:00)

Halmos Béla Népzenei és Világzenei Fesztivál


Halmos Béla Népzenei és Világzenei Fesztivál

Halmos Béla Népzenei és Világzenei Fesztivál


Herczku Ági és a Banda
Ha világzenéről, illetve folklórról van szó, Herczku Ágnes és Nikola Parov megkerülhetetlen személyiségei a műfajnak.
A Liszt-díjas Herczku Ágnest kivételes tehetsége, ugyanakkor fogékonysága más, fúziós és kortárs zenei műfajok iránt, a legkeresettebb és legelismertebb hazai népdalénekessé tette.
Nikola Parov már fiatal pályakezdőként, az 1980-as évek elején elnyerte a Népművészet Ifjú Mestere címet.
A zenekar tagjai: Herczku Ágnes (ének), Nikola Parov (hegedű, nickelharpa és sok más hangszer), Kuczera Barbara (hegedű), Gera Gábor (harmonika), Molnár Péter (nagybőgő), Fekete Márton (brácsa)


Malek Andi Soulistic
A Malek Andi Soulistic együttes egy korszakváltó találkozás eredménye.Adott egy jazz-muzsikus, aki régóta figyeli a magyar népdalokat, és egy énekesnő, aki bármit is énekelt, a népzene mindig szívügye maradt.Malek Andrea és Jáger Bandi közös produkciójában, amely az örömzene és a tudatosság kombinációjára, valamint a népzene, a jazz és az r&b elemeinek sajátos ötvözetére épül, népszerű és régóta elfeledett magyar népdalokés saját szerzemények hallhatók
A zenekar tagjai: Malek Andrea (ének), Jáger Bandi (zongora), Balogh Roland (gitár), Pluto Horváth József (bőgő), Lakatos Pecek András (dob)


Szirtes Folk Band
A Szirtes Folk Band kiváló muzsikusai a magyar könnyű- jazz- és világzenei élet meghatározó alakjai. A10 fős, kirobbanó energiával megszólaló formáció zenei világa a tüzes népzenei elemeket ötvözi a beatbox popzenei hatásával, és a jazz improvizatív vonulatával.
A zenekar tagjai: Szirtes Edina Mókus (ének, hegedű), Papp Endre (brácsa), Fekete Márton (brácsa), Dés András, Födő Sándor, Fekete János Jammal (beatbox), Fenyvesi Márton (gitár), Cserta Balázs (fúvós), Bede Péter (fúvós), Földes Gábor

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is...

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A bakonybéli Szent Mauríciusz Monostorban ad koncertet az olasz Quartetto Eos

Magyarországon is elindul az Európai kamarazenei együttműködés, a MERITA projekt, amelynek az a célja, h felkeltse és fenntartsa az érdeklődést a klasszikus zene iránt. A program keretében első ízben május 19-én a bakonybéli Szent Mauríciusz Monostor történelmi terében ad koncertet az olasz Quartetto Eos.

Ez a Vad Fruttik új dalának története

Nincs vissza címmel új dallal és a hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt, ugyanis Likó Marcell egy krízisbe jutott barátjának Messenger-üzeneteiből írta meg a dalszöveget.
Új koncertek