Budapest 2020. Mar. 04. (19:30)

Haydn Philharmonie / RÉGIZENE FESZTIVÁL


Haydn Philharmonie / RÉGIZENE FESZTIVÁL

    Werner: Három fúga a Hat fúga című sorozatból - Haydn közreadása
    Pleyel: B-dúr oktett
    Haydn: C-dúr csellóverseny, Hob. VII b:1
    Haydn: C-dúr („A szórakozott”) szimfónia, Hob. I:60

Globalizálódó korunkban, mikor az utazás összehasonlíthatatlanul könnyebb és gyorsabb, mint valaha is volt, a válogatott tagságú, nemzetközi zenekarok aranykora virradt fel. Ismerünk néhány ilyet - egyik jobb, mint a másik. Közülük való a Müpa Régizene Fesztiválján fellépő együttes is, amely pár éve még más nevet viselt.
Kezdetben vala az Osztrák-Magyar Haydn Zenekar: Fischer Ádám 1987-ben a két nemzet muzsikusaiból alapított együttest, hogy egyesítse két nagyszerű zenei tradíció erényeit egy olyan zeneszerző életművének szolgálatában, akit mindkét nép jogosan érez sajátjának. Huszonnyolc sikeres év után Fischertől az 1982-ben született német-francia csellista, Nicholas Altstaedt vette át az együttes vezetését: a 2015/16-os évad óta ő áll a zenekar élén, amely ezzel egyidejűleg változtatta nevét Haydn Philharmonie-ra - időközben ugyanis a korábbi osztrák-magyar tagságból nemzetközivé vált az együttest alkotó muzsikusgárda.
„Joseph Haydn és környezete: elődök és követők” - így jellemezhetnénk a zenekar budapesti fellépésének műsorát. A hangversenyt bevezető Három fúga alkotója, a Haydnnál közel négy évtizeddel korábban született Gregor Joseph Werner Haydn elődje volt az Esterházyak szolgálatában. Ignaz Pleyel viszont 1772-től Haydn növendékeként tanult Eisenstadtban. (Brahms Változatok egy Haydn-témára című műve feltehetően az ő egyik kompozíciójából veszi alapdallamát.) Színesíti a program kínálatát, hogy Nicholas Altstaedt nemcsak karmesteri minőségben lép pódiumra az est során, hanem Haydn rendkívül népszerű C-dúr csellóversenyének szólistájaként hangszerét is kézbe veszi.


Vezényel és szólót játszik:
   Nicolas Altstaedt

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek