Budapest 2019. Nov. 20. (19:00)

Héttorony Fesztivál 2019 - A Berecz család műsora


Héttorony Fesztivál 2019 - A Berecz család műsora

TÖBBHELYSZÍNES FESZTIVÁLZÁRÓ GÁLA – Makovecz Imre születésnapja alkalmából

Budapest – Hagyományok Háza – Budai Vigadó
11:30 A Kós Károly Egyesülés építészeti konferenciája
19:00 Fesztiválzáró beszéd és a Makovecz-díj ünnepélyes átadása
19:10 ’Apja-fia’ címmel a Berecz család műsora

Apja-fia
„Nem szolgájok, hanem egyezőjök vagyok a régieknek” (Pázmány Péter)
Az „Apja-fia” műsor arról ad számot, hogy egy mai családban mi marad apáról fiúra, tanítás, magyarázkodás nélkül, a puszta példával. A szó tanít, a példa vonz. Itt a terített asztal, a családi ünnepek, az együttlét - szakadatlan tanulási alkalom. A Kossuth-díjas népdal énekes, mesemondó kunhegyesi édesanyjától kapta és örökölte mesterségét, ő pedig édesapjától, Tanka Gábortól, a híres táncos-tréfamester-nótafától. Berecz András első gyermeke, István, apja tudományát nem csak átvette, de meg is toldotta. Apja mesemondását vőfélyként vitte tovább, énekes mesterségét furulyázással egészítette ki, nem másolt szolgamód semmiben. A tánc szeretete édesanyjáról maradt rá. Maga is gyűjti a táncot, eredeti környezetében. István, mint táncos lett országos és mára már világhírű előadó művész. Berecz Márton, a negyedik gyermek, aki trombita szakon klasszikus zenét tanult, most népdalénekesként áll apja mellé. Márton jelenleg a Színművészeti Főiskola első éves hallgatója. Apja meséit talán a filmművészetben kamatoztatja.
A műsorban a népzene, népdal, mese és a tánc egyforma hangsúllyal szerepelnek, egymást kiegészítik. Közreműködnek Berecz András Kossuth-díjas mesemondó és fiai: István és Márton, muzsikálnak Kovács Márton, Vizeli Balázs, Papp Endre és Pandák Viktor, táncolnak Appelshoffer János, Rémi Tünde és Bures Réka.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek